فلسطین و مصر روزهای بهبود رابطه ای متفاوت از گذشته را پشت سر می گذارند.
اگر در سه دهه گذشته این رابطه به نوعی به نفع اسراییل تعریف می شد و گروه هایی مردمی مانند حماس از گردونه این دوستی با همسایه نه تنها حذف که محروم شده بودند، امروزه روز این رابطه وارد شکل و شمایل جدیدی شده است . از بازگشایی مرز رفح که برخی رسانه های غربی آن را حرکتی نمادین و نه واقعی خواندند تا امروز که خبر می رسد مصر به یک کاروان بشردوستانه اجازه داد وارد منطقه نوار غزه شود. نوار غزه در اختیار جنبش مقاومت اسلامی حماس است که روزهای بهبود رابطه با تشکسلات خودگردان فلسطین موسوم به فتح را پشت سر می گذارد. به گزارش رویترز ، این کاروان شامل 62 فعال بشر دوست عمدتا از کشورهای اروپایی بود که آمبولانس ، دارو و گروه های پزشکی به نوار غزه می برند.تعدادی از اتباع آفریقای جنوبی ، تونس و لبنان نیز در این گروه حضور دارند. قایق موسوم به "لبخند" روز شنبه وارد بندر العریش مصر در چهل و پنج کیلومتری گذرگاه رفح شد.این کاروان بشردوستانه یک سال پس از آنکه رژیم صهیونیستی محاصره نوار غزه را کاهش داد ، وارد این منطقه می شود.
رژیم صهیونیستی از زمان به قدرت رسیدن جنبش حماس در سال 2007 در نواز غزه ، محاصره شدیدی را به این منطقه تحمیل کرده بود. به گزارش خبرگزاری شینهوا ، بر اساس سیاست جدید اسرائیل در مورد غزه ، تولیدات مصرفی می توانند وارد منطقه شوند اما اسرائیل همچنان محدودیت ها را در مورد مواد اولیه و ساخت و ساز حفظ کرده است. احمد الکرد از مقامات حماس ، با استقبال از اعضای این کاروان ، از مصر به دلیل حفظ محدویت ها بر فلسطینیان در گذرگاه رفح انتقاد کرد.
برخی تحلیل گران این حرکت مصر و سکوت نسبی اسراییل در قبال آن را نتیجه تغیر حاکمیت در قاهره می دانند و استیصال رژیم صهیونیستی که یک سال پیش در برخورد با کاروانی مشابه از ترکیه نه فعال صلح طلب ترک را به کشتن داد . هفته گذشته نیز نبیل العربی که از دیروز پست وزارت امور خارجه را به فرد جدیدی تحویل داده است تاکید کرده بود که شاید نیاز امروز مصر بازبینی در پیمان کمپ دیوید باشد.