واحد مرکزی خبر / کارشناس مسائل افریقا در دانشگاه اکسفورد تاکید کرد افریقا تحت اشغال شرکتهای بزرگ غربی که فقط به فکر منافع خود هستند قرار دارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه فیروز مانجی کارشناس مسائل افریقا در دانشگاه اکسفورد درباره رقابت قدرتهای بزرگ بر سر افریقا گفت از دهه هزار و نهصد و هشتاد با ظهور سیاستهای نولیبرال صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ، علاقه زیادی به افریقا در میان قدرتهای بزرگ بوجود امده است.
از ان زمان تا کنون شرایطی در افریقا بوجود امده است که نباید نام ان را استعمار نو گذاشت بلکه عین اشغالگری است.
در واقع شرکتهای بزرگ افریقا را به اشغال خود در اورده اند و موسسات بزرگ مالی و سازمانهای امدادرسانی جهان نیز از انها حمایت می کنند.
هدف این شرکتها از حضور در افریقا کسب منافع هر چه بیشتر و فرار از پرداخت مالیات است.
تاوانی که مردم افریقا می پردازند از دست دادن زمینهایشان، بیکاری گسترده، کاهش استانداردهای زندگی و گسترش فقر و گرسنگی در این قاره است.
در عین حال میان قدرتهای بزرگ جهان برای تصاحب منابع طبیعی افریقا رقابت وجود دارد و در این میان انچه که گم شده و کسی به ان توجه نمی کند صدا و فریاد مردم افریقا و نیازهای انهاست.در سی سال گذشته شکاف میان فقیر و غنی در افریقا بسیار عمیق تر شده است فیروز مانجی افزود دیکتاتورهایی نظیر بن علی در تونس و مبارک در مصر از سر تا پا تحت حمایت دولتهای غربی بودند.
رژیمهای دیکتاتوری از این دست را نه مبلغان غربی توسعه و نه سازمانهای غیر دولتی بلکه قیام توده مردم سرنگون کردند.
این قیامها فقط به تونس و مصر محدود نبوده اند بلکه در گابن، بنین ، بورکینوفاسو، سوازیلند، اتیوپی، اوگاندا و حتی در افریقای جنوبی هم گزارش شده است.
به گزارش پلیس افریقای جنوبی در سه سال گذشته بیش از پنج هزار مورد تظاهرات گسترده در این کشور برگزار شده است.
این خود نشان می دهد مخالفتهای مردمی با رژیمهای افریقا تا چه حد گسترش یافته است.قیامهایی که در قاره افریقا رخ می دهد در واقع بازتاب نارضایتی است که در سراسر افریقا در حال جوشش است.