ایرنا-تحليلگران خارجي و داخلي در مصر اتفاق نظر دارند كه صحنه و فضاي سياسي حاكم بر مصر در حال حاضر دستخوش اختلاف نظر است و به همين خاطر انقلابيون بايد براي حفاظت از آرمان هاي انقلاب با يكديگر متحد شوند.
به گزارش امروز (سه شنبه) گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا و به نقل از نشريه اجيپشن گزت، اين اختلافات در خصوص تصميماتي است كه در مقطع گذار (قدرت) اتخاذ شده است.
به گفته نويسنده مقاله، رفراندوم نوزدهم مارس كه در خصوص اصلاحات قانون اساسي برگزار شد، به شوراي نظامي حاكم بر مصر اين قدرت را داد كه ابتدا انتخابات پارلماني و سپس انتخابات رياست جمهوري را برگزار كند.
بر همين اساس، پارلمان منتخب بايد يك كميته را متشكل از يكصد نماينده مصري تشكيل دهد تا قانون اساسي جديدي را براي كشور تنظيم كنند.
به همين خاطر فعالان ليبرال و سكولار اكنون مخالفت خود را با برگزاري انتخابات پارلماني قبل از آنكه قانون اساسي مصر از جانب اقشار مختلف تنظيم شود، افزايش داده اند چرا كه به نظر آنان اين اقدام برقراري روح مدني و مردمي نظام مصر را تضمين مي كند.
هرچند كه شوراي نظامي مصر همچنان اصرار دارد همه چيز همانطور كه در همه پرسي اخير اين كشور هم از جانب 77 درصد از راي دهندگان تاييد شد، مطابق برنامه و تصميمات گرفته شده پيش رود ولي در نهايت هيچ راهي براي جناح هاي مختلف سياسي باقي نمانده است مگر اينكه تلاش كنند تا در انتخابات پارلماني آتي مصر بيشترين كرسي ها را به خود اختصاص دهند.
در حقيقت ماهيت اين ماموريت به چالش كشيدن وضعيت موجود نيست به خصوص با درنظر گرفتن اين امر كه اكثر ليبرال ها از شهرت خوبي در ميان جامعه مصر برخوردار هستند و مي توانند به عنوان كانديداهاي مستقل در انتخابات پارلماني مصر مشاركت كنند و يا نام خود را در فهرست احزاب قديمي و جديدي جاي دهند كه تا كنون تشكيل شده اند.
به نوشته نويسنده مقاله، شخصيت هاي برجسته اي كه وي هيچ اشاره اي به نام آنان نكرده است، مي توانند انقلابيون 25 ژانويه مصر را با يكديگر متحد كنند تا آنان احزاب و ائتلاف هاي جديدي را تشكيل دهند و به اين ترتيب اصول و ارزش هاي اصلي انقلاب كه به طور اخص آزادي ، دموكراسي و عدالت اجتماعي را از ميان آنان مي توان نام برد، به پيش ببرند.
به عقيده نويسنده، اين افراد (شخصيت هاي برجسته مصري)مي توانند در عين حال از طريق رسانه هاي مستقل احزاب جديد را معرفي كرده و براي آنان تبليغ كنند و يا حتي به خيابان ها آمده و تا آنجا كه مي توانند براي اين احزاب حامي و طرفدار جمع كنند تا به اين ترتيب بتوانند آرا لازم و در نتيجه كرسي هاي لازم در پارلمان را براي آنان به دست آورند و در حقيقت با اين اقدام خود اين افراد را در فرايند تنظيم قانون اساسي جديد مصر مشاركت دهند.
نويسنده مقاله در ادامه با اشاره به اختلافات موجود در ميان انقلابيون مصري،مي نويسد اين درست است كه در ميان ائتلاف هاي انقلابي مصر اختلاف نظرها و شكاف قابل ملاحظه اي موجود است و اين افراد در خصوص برخي از آرمان هاي انقلاب با يكديگر اختلاف نظر هايي دارند ولي آنچه كه در اين مرحله و مقطع از زمان بيش از هرچيزي به آن نياز است، اين است كه اين افراد اختلافات ايدئولوژيكي خود را كنار گذاشته و براي پيش برد مهمترين هدف و آرمان انقلاب كه همانا حفاظت از روح مدني نظام و كشور است، با يكديگر متحد شوند.