یک هفته نامه آلمانی با تاکید بر اینکه عملیات ناتو در لیبی از نظر نظامی به بن بست رسیده و از نظر سیاسی نیز حمایتهای خود را به شدت از دست داده است شرایط در این کشور را برای ناتو بسیار پیچیده و آشفته ارزیابی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه "اشپیگل" در تحلیلی به قلم "یوهانس کورگ" نوشت: ناتو روزانه بمب های زیادی را روی پایتخت لیبی سرازیر می کند و حالا این ائتلاف نظامی باید به کشتار غیر نظامیان در طرابلس اعتراف کند. حملات هوایی ناتو در لیبی همواره پر خطرتر و ریسک آن بیشتر و از طرفی به ندرت تاثیر گذار بوده است. درخواستها برای یافتن یک راه حل موثر در لیبی یعنی عملیات نیروهای زمینی افزایش یافته است.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: در اواخر هفته گذشته جنگنده های ناتو که می خواستند یک منبع نگهداری موشک ارتش لیبی را هدف قرار دهند اشتباهی یک آپارتمان مسکونی را هدف گرفتند که به واسطه این خطای فاجعه بار غیر نظامیان بسیاری جان خود را از دست دادند که به گفته رژیم قذافی این عملیات 9 کشته غیر نظامی داشته که در بین آنها دو کودک هم بوده است.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با تاکید بر اینکه این خطای استراتژیک در بد موقعیتی برای ناتو اتفاق افتاد نوشت: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در حالی که حملات خود را به شدت در لیبی گسترش و تشدید کرده بود سخت ترین خطای این عملیات نظامی را مرتکب شد.
اشپیگل در ادامه نوشت: این عملیات ناموفق ناتو در طرابلس یک مسئله اساسی را روشن کرده و آن اینکه کشف اهداف مورد نظر ناتو در طرابلس همواره سخت تر شده و شلیک کردن به آنها نیز دشوارتر. بر اساس گزارشهای این سازمان از ابتدای شروع عملیات نظامی در لیبی تا به حال حدود 4400 حمله هوایی روی واحدهای نظامی ارتش لیبی انجام گرفته است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: در هر حال خبرهای کشتار غیر نظامیان در لیبی ناتو را در بد مخمصه ای انداخته است. دریک عملیاتی که بر اساس تصمیم گیری سازمان ملل به منظور حمایت از غیر نظامیان در لیبی شکل گرفته چنین خطای استراتژیک و فاجعه باری به ندرت باید وجود داشته باشد.
نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه عملیات نظامی ناتو در لیبی از نظر نظامی گرفتار رکود و بن بست عملیاتی شده و از نظر سیاسی نیز حمایت برای این عملیات نظامی شدیدا رو به کاهش است نوشت: پیشرفتهای نظامی در این کشور بسیار جزئی بوده در حالی که هزینه های آن بسیار بالا ست.
اشپیگل در ادامه به افزایش مخالفتها با عملیات لیبی در آمریکا اشاره کرده و نوشت: در آمریکا مقاومت سختی در برابر این عملیات ایجاد شده است. کنگره قانونی بودن این عملیات را زیر سوال برده و نمایندگان زیادی در کنگره تلاش می کنند تا در این راستا علیه اوباما شکایتی طراحی کنند.
نویسنده در ادامه با اشاره به شرایط پیچیده و آشفته ای که در لیبی به وجود آمده به درخواست شورشیها برای عملیات نیروهای زمینی ناتو در لیبی اشاره کرده و نوشت: این در حالی است که قدرتهای مهم درگیر در عملیات لیبی یعنی آمریکا، فرانسه و انگلیس دیگر هیچ علاقه ای به راه انداختن جنگ دیگری مانند افغانستان را ندارد.