خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: با نگاهی به تحولات جهان عرب و واکنش عربستان سعودی نسبت به این تحولات می توان آشکارا دید که آل سعود در جهت اهداف غرب به ویژه آمریکا در منطقه قدم برداشته و به منزله دست راست این قدرت استعمارگر عمل می کند.
عربستان سعودی از زمان شروع انقلاب های عربی تا کنون موضع ضد انقلابی خود را در راستای حمایت از دیکتاتورهای جهان عرب حتی می توان گفت شفافتر از غرب و آمریکای استعمارگر نشان داده است.
با نگاهی به تحولات جهان عرب می توان به روشنی درک کرد که عربستان سعودی تکیه گاه محکمی برای آمریکای استعمارگر در منطقه بوده و این دو شانه به شانه هم در راه رسیدن به اهدافی که در بسیاری موارد مشترک است تلاش می کنند و برای رسیدن به سودجویی های خود از هیچ خشونت و اقدام ضد انسانی دریغ نمی کنند.
از سال 1932 پادشاهی سعودی در کشور عربستان بنیان نهاده شد و در این کشور حکومت پادشاهی رواج دارد. هیچ حزب سیاسی، پارلمان و انتخاباتی در این کشور وجود نداشته و خانواده پادشاهی در این کشور سلطه کامل سیاسی دارد.
میزان کنترل حکومت مرکزی بر همه سرزمین عربستان به دلیل حضور شاهزادگان سعودی در امیری استان ها یکسان بوده و در این کشور از هر گونه فعالیت سیاسی مخالفان به شدت جلوگیری می شود. مطبوعات این کشور به صورت کامل زیر نظر دولت بوده و آنها از این طریق خط مشی آل سعود را تبلیغ می کنند.
به این ترتیب بعد از وقوع انقلابهای مردمی در مصر و تونس و سقوط دیکتاتورها در این کشورها خاندان آل سعود که از نمونه های بارز یک حکومت غیر دموکراتیک در منطقه محسوب می شود به وحشت افتاده و با همدستی آمریکا تلاش کرد تا ضمن جلوگیری و سرکوب بیشتر هر گونه اعتراض داخلی تحولات منطقه را نیز به نفع خود و متحدان غربی اش دگرگون سازد.
از طرف دیگر عربستان سعودی مدتهاست که با حمایتهای نظامی اربابان غربی خود به ویژه امریکا در صدد ایجاد یک ائتلاف ضد ایرانی در منطقه است که البته نتیجه تلاشهای وی تا به حال برعکس بوده است. به گونه ای که در حالی که عربستان در بحرین و یمن با حمایت از دیکتاتورها در حال تمرین کردن نقش ژاندارمی جهان عرب است انقلابیون عربی به ویژه مصریها برای گسترش روابط خود با ایران تلاش می کنند.
درباره همسویی نگرش عربستان سعودی و غرب به انقلابهای منطقه ای می توان به حمایت قاطع آل سعود از حمله نظامی ناتو به لیبی و همدستی وی با آل خلیفه در کشتار شیعیان بحرین اشاره کرد. غافل از اینکه دیگر این گونه خشونت طلبی ها خط و مشی انقلابهای منطقه ای را تغییر نداده و آنها راه خود را یافته و دیگر برگشتی در این مسیر وجود ندارد. عربستان سعودی نیز باید بداند متحد آمریکایی اش بالاخره زمانی به او نیز خیانت کرده و آتش انقلابهای آزادی خواه بالاخره دامن آل سعود را نیز خواهد گرفت.
عربستان سعودی تنها به منزله پوششی برای اقدامات فریبکارانه و به اصطلاح مدافع حقوق بشری آمریکا در منطقه عمل می کند به گونه ای که ایالات متحده در راستای جلوگیری از تخریب چهره به اصطلاح حقوق بشری خود به منظور مدیریت بر انقلابهای عربی و البته در مسیر منفعت طلبی هایش نمی خواهد خود به طور مستقیم در سرکوب مردم منطقه وارد شود .
آمریکا برای حفظ نقاب بشر دوستانه خود به عربستان برای اقداماتش در بحرین و یمن چراغ سبز نشان داده و از دور تحولات و انقلابهای منطقه را کنترل می کند.
در این میان و در راستای همسویی عربستان با قدرت استعماری آمریکا می توان به گزارش رویترز که از تلاش بی وقفه عربستان و صرف هزینه های میلیاردی برای حفظ متحدان خود در کشورهای عربی و همچنین تشکیل ائتلاف ضد ایرانی با استفاده از دلارهای نفتی خبر داده بود اشاره کرد.
"مداوی الرشید" از محققان عرب حاضر در لندن نیز به رویترز گفته بود که عربستان در حال استفاده از پولهای خود برای خاموش کردن قیام مردم عرب و یا تغییر سرنوشت آنهاست. به گفته این محقق عربستانی ریاض همچنین کمک هایی نیز به عمان و اردن کرده است.
قاسم الهاشمی عضو ائتلاف جهانی حمایت از ملت بحرین نیز چندی پیش در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره حضور نظامیان عربستان سعودی در بحرین گفته بود که نیروهای سعودی وارد بحرین شده اند تا برای همیشه در این کشور باقی بمانند.
وی با بیان اینکه رژیم آل خلیفه حاکم کنونی بحرین نیست بلکه عربستان سعودی حاکم واقعی این کشور است خاطرنشان کرد: هدف واقعی عربستان سعودی از حضور نظامی در بحرین تشکیل کنفدراسیون خلیج [فارس] است و این یعنی اینکه سعودی ها به دنبال گسترش هیمنه خود بر کشورهای خلیج [فارس] از جمله بحرین، امارات، قطر، عمان و کویت هستند
در پایان می توان گفت پادشاهی عربستان با وجود اینکه سرنوشت متحدان دیکتاتور خود بن علی و مبارک را دیده است اما هنوز برایش درس عبرت نشده و همچنان راهی را که این دو دیکتاتور یکبار امتحان کرده و به بن بست خورده اند در پیش گرفته است.
اینکه عربستان سعودی کی به پایان این راه خواهد رسید هنوز مشخص نیست اما تحلیلگران پیش بینی می کنند که بهار انقلابهای عربی عربستان سعودی را نیز بالاخره فرا خواهد گرفت و بالاخره آمریکا را از این متحد و نوکر قدیمی خود نا امید خواهد کرد و سرنوشتی مشابه مبارک و بن علی برای خاندان آل سعود رقم خواهد زد.