یک روزنامه غربی در گزارشی با اشاره به حملات مکرر هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به لیبی پس از واگذاری مسئولیت حملات هوایی به ناتو نوشت این حملات ناقض قانون سال 1973 است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، برخی از مقامات نظامی آمریکا اعلام کردند که از زمان واگذاری مسئولیت حملات هوایی در لیبی به ناتو در اوایل آوریل گذشته، جنگنده های ایالات متحده دست کم 60 بار به تجهیزات دفاع هوایی حمله کردند و هواپیماهای بدون سرنشین نیز 30 مرتبه نیروهای معمر قذافی را مورد هدف قرار دادند.
در حالی که دولت "باراک اوباما" بارها اعلام کرده که نیروهای آمریکایی در چندین حمله شرکت کردند، هیچ اطلاعاتی درباره تعداد این حملات و آمار آنها منتشر نشده است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه به قانون سال 1973 اشاره می کند و می نویسد: روسای جمهور آمریکا 60 روز پس از آنکه کنگره را از تهدیدهای واقهی یا قریب الوقوع مطلع کردند، باید به ماموریت نیروهای آمریکایی بدون مجوز پایان دهند و این ضرب الاجل 20 مه به پایان می رسد، اما دولت اوباما ادعا کرده است که این ضرب الاجل به کار گرفته اجرا نمی شود، زیرا عملیات خصمانه در این کشور در حال جریان نیست.
دولت اوباما برای حمایت از ادعای خود می گوید که بیشتر حملات در لیبی را همپیمانان آمریکا انجام می دهند و ایالات متحده نقش حمایتی را در این کشور برعهده داشته و در عملیاتهای جاسوسی و سوخت رسانی نقش دارد.
به نوشته نیویورک تایمز، موشکهای ضد رادار خاص که برای حمله به دفاع هوایی نیروهای قذافی مورد استفاده قرار می گیرد، توسط هواپیماهای خلبان دار انجام می شود نه هواپیماهای بدون سرنشین و پنتاگون نیز بارها اعلام کرده است هواپیماهای نظامی چنین عملیاتهایی را انجام می دهند.
بر اساس دکترین نظامی، حملات نظامی با هدف حمله به پدافند هوایی و استفاده از رادار دفاعی هوایی در منطقه پرواز ممنوع، اقدامی جنگی است.
"جان بونر" سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا و دیگر سناتورهای جمهوریخواه در کنگره بر این باورند که مشارکت آمریکا در عملیات ناتو در لیبی در تناقض با قانون جنگ است و آنها در پی کاهش هزینه های جنگ هستند.