واحد مرکزی خبر / سازمان ملل با همکاری کشورهای افریقایی، طرح کاشت درختان اقاقیا را در مناطق بیابانی قاره سیاه اجرا می کند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، سازمان خوار بار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) تصمیم دارد برای جلوگیری از گسترش بیابان ها در افریقا، طرح کاشت درختان اقاقیا در این قاره را توسعه دهد.
هدف از اجرای این طرح، مبارزه با جنگل زدایی و تبدیل مناطق بایر به زمین های حاصلخیز و جنگلی است.
برخی سرزمین های بایر در منطقه ساحل Sahel افریقا حدود پنجاه سال پیش، علفزارهای سرسبز بودند اما اکنون در بسیاری از زمین های ساحل، کمربندی به طول پنج هزار کیلومتر که بیابان صحرا را از سایر بخش های افریقا جدا می کند، پوشش گیاهی از بین رفته است.
تغییرات اب و هوایی کره زمین منجر به خشکسالی های طولانی در این مناطق شده است.
افزون بر این، اقداماتی مانند کشت بیش از حد محصولات کشاورزی و چرای بی رویه دام ها در کنار نابودی جنگل ها، این سرزمین های حاصل خیز را به بیابان های خشک تبدیل کرده اند.
طرح اقاقیا، برنامه ای ازمایشی برای کاشت نهال و مبارزه با گسترش بیابان ها در قاره سیاه است که در روند اجرای ان به بومیان نیز کمک می شود. فاتو سیه، رئیس کمیته زنان افریقایی فعال در طرح اقاقیا می گوید با دریافت نهال و ابزارهای کشاورزی از مسئولان، اکنون کار در زمین و تهیه غذا اسان تر شده است.
سیه به همراه صد و پنجاه زن دیگر در یکی از روستاهای افریقا، علاوه بر دریافت بذر و نهال های درخت، نحوه کاشت اقاقیا و گرفتن صمغ ان را یاد می گیرند.
طرح اقاقیا ابتدا در سال دو هزار و چهار و با تلاش های مشترک فائو و وزارت جنگلبانی سنگال کلید خورد.
اکنون کشورهای چاد، بورکینا فاسو، سودان، نیجر و کنیا نیز در اجرای این طرح مشارکت دارند.
نورا براهمونی مامور جنگلبانی و کارمند فائو می گوید اقاقیا گزینه خوبی است زیرا یک درخت بومی است و تنوع زیستی منطقه را بر هم نمی زند.
این درخت مزایای فراوانی دارد و می تواند خاک را دوباره حاصلخیز کند.
اقاقیا سایبان مناسبی برای سایر محصولات کشاورزی است و صمغ ان را نیز می توان در بازارهای بین المللی عرضه کرد.