ایرنا-دادگاه بينالمللي لاهه اعلام كرد كه روز دوشنبه درخصوص درخواست دادستان كل اين دادگاه براي صدور حكم بازداشت معمر قذافي، تصميمگيري خواهد كرد.
'لوئيس مورنو اوكامبو' دادستان لاهه پيشترخواهان صدور حكم جلب معمر قذافي ، سيف الاسلام (پسر قذافي) و عبدالله السنوسي، رئيس سازمان اطلاعات نظامي حكومت قذافي به دليل داشتن بيشترين سهم در جنايات ضد بشري در ليبي شده بود.
به گزارش روز جمعه شبكه الجزيره، دادگاه لاهه در بيانيه خود اعلام كرد كه روز دوشنبه درمورد اين درخواست دادستان كل اين دادگاه حكم خود را صادر خواهد كرد.
در اين ميان محمد شمام، مسئول اطلاع رساني شوراي انتقالي ليبي گفت كه اكنون مذاكرات غيرمستقيم با نزديكان قذافي به منظور متقاعد كردن او به كناره گيري از قدرت و در مقابل امكان زندگي در زادگاهش در جنوب ليبي در جريان است.
بگفته شمام، قذافي و خانوادهاش بايد نخست با ترك قدرت موافقت كرده و بپذيرند كه درهيچ دولتي كه شوراي انتقالي در آينده تشكيل خواهد داد، شركت نخواهند كرد.
وي همچنين با اشاره به غيرمستقيم بودن مذاكرات با قذافي و اينكه اين مذاكرات گاه در آفريقاي جنوبي و گاه در پاريس صورت گرفته است ، گفت كه قذافي اخيرا فرستادهاي را براي مذاكره با ما به پاريس فرستاد.
شمام، با تاكيد بر تغيير نكردن شروط انقلابيون گفت: قذافي بايد از هر پست و مقامي كه در اختيار دارد، كناره گيري كند و براي خروج او از كشور تحت نظارت بين المللي، هيچ مشكلي نداريم.
اين در حالي است كه 'عبدالحفيظ غوقه' معاون رئيس شوراي انتقالي ليبي، هرگونه تماس مستقيم يا غيرمستقيم با نظام قذافي را تكذيب كرد.
ديويد كامرون، نخست وزير انگليس نيز، زمان را براي معمر قذافي تمام شده دانست و با اشاره به كشته شدن الخويلدي الحميدي، از نزديكان قذافي در حمله ناتو گفت: اكنون زمان به نفع ماست نه قذافي، او فرماندهان نظامي خود را از دست داده است و بر اين اساس بايد همچنان صبور بوده و عزم خود را براي پايان دادن به بحران ليبي جزم كنيم.
اين در حالي است كه منابع خبري امروز (جمعه) اعلام كردند كه 19 افسر ديگر ارتش ليبي پس از جدايي از نظام قذافي، از طريق دريا وارد تونس شدند.