یک روزنامه عرب زبان با اشاره به تمایل شورای ملی انتقالی برای گفتگو با رژیم قذافی به دلایل چرخش موضع انقلابیون پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه القدس العربی در مطلبی با عنوان "لیبی و راهکارهای سیاسی" آورده است: پس از گذشت چهار ماه از شروع عملیات نظامی در لیبی شاهد رکود آن هستیم.حملات جنگنده های ناتو به جای اینکه اهداف رژیم قذافی را مورد هدف قرار دهد غیرنظامیان را می کشد.
این روزنامه می افزاید: رکود نظامی موجود راه را برای راهکارهای سیاسی هموار کرده است.هر چند که به سبب اصرار طرفین بر خواسته های خود این روند کاملا تعطیل شده زیرا انقلابیون خواهان خروج قذافی هستند و وی بر حضور در لیبی تا سرحد مرگ اصرار دارد.
روزنامه فوق بیان کرد: شواهد موجود نزد انقلابیون از نرمش مواضع این گروه حکایت می کند و نشانه بارز این موضوع سخنان "محمود شمام" سخنگوی شورای ملی انتقالی لیبی درباره رایزنی با رژیم قذافی است.
این روزنامه افزود: این تغییر مواضع به عوامل چندی بر می گردد: نخست اینکه میان کشورهای ائتلاف ناتو علیه لیبی شکاف عمیقی رخ داده و اخیرا وزیر خارجه ایتالیا خواستار توقف این حملات و یافتن راه حل امن برای کمک به غیرنظامیان شده بود.
دوم اینکه فشارهای مردم آمریکا و کنگره این کشورعلیه "باراک اوباما" رئیس جمهوری برای عدم ایفای نقش ایالات متحده در جنگ لیبی است.
سوم، بازگشت "عمرو موسی" دبیر کل اتحادیه عرب از موضع سابقش در حمایت از دخالت نظامی ناتو و نیروهای این ائتلاف در لیبی است. وی ضمن انتقاد از کشتار غیر نظامیان از حضور قذافی برای مدت محدود در عرصه قدرت و به دنبال آن روند انتقالی قدرت است.
عامل چهارم در چرخش مواضع انقلابیون به اختلافات میان آنها بر می گردد زیرا میان جریان اسلامگرا که بدنه اصلی نیروهای جنگی را تشکیل می دهند و لیبرالهای از خارج آمده شکاف اساسی رخ داده است. لیبرالها خواستار قانون اساسی لائیک هستند.
پنجم، کمبود بودجه انقلابیون برای اداره جنگ است زیرا اعضای شورای انتقالی لیبی بارها از عدم کمک مالی کشورهای ائتلاف ناتو به خود گلایه کرده اند.
عامل ششم، مشکوک شدن شورای انتقالی به اهداف واقعی ناتو و انگیزه دخالت آنها در لیبی است، زیرا رهبران ناتو انقلابیون را از پیشروی به سوی طرابلس منع کرده اند و به آنها برای کنترل کامل بر مصراته کمک لازم را نمی کنند. انقلابیون به این نتیجه رسیده اند که ناتو به دنبال تجزیه لیبی هستند.
این روزنامه در پایان می نویسد: هفته های آینده شاهد پیشرفت در مذاکرات غیر مستقیم میان انقلابیون با رژیم لیبی خواهیم بود به طوری که این گفتگوها به شکل مستقیم با نظارت آفریقا و دیگر طرفهای بین المللی دنبال می شود زیرا طرفهای بین المللی به این نتیجه رسیده اند راه حل نظامی به تنهایی برای حل بحران لیبی کافی نیست.