خبرگزاري فارس: پس از انتشار ميثاقنامه الازهر براي آينده مصر كه در بندهاي 10 و 11 آن به استقلال الازهر از دولت و حكومت آينده مصر تاكيد شده بود، تلاشها براي استقلال اين دانشگاه بزرگ اسلامي افزايش يافت.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از پايگاه خبري الوفد روز گذشته در مراسم سالگرد فوت «شيخ عبدالحليم محمود» شيخ اسبق الازهر مصر كه از مخالفان انور سادات و مطالبين استقلال الازهر بود، علماي بزرگ الازهر، ائتلاف جوانان انقلاب 25 ژانويه مصر، جنبش 6 آوريل و شيوخ صوفيه خواستار استقلال مالي و اداري الازهر از حكومت و احياي «هيئت علماي بزرگ» اين دانشگاه شدند.
در اين مراسم كه در تلاش براي استقلال الازهر در سالن «محمد عبده» اين دانشگاه برگزار شد دكتر طه حبيش رئيس بخش عقايد دانشكده الهيات الازهر، تاكيد كرد: اگر مبلغان دين از نظامهاي فاسد جدا شده و به آنها تعلقي نداشته باشند كرامتشان به آنها برميگردد و تصميمات و فتوايشان از وجدانشان برخواهد خاست و ديگر دستورات دولتي نخواهد بود.
وي با اشاره به «شيخ عبدالحليم محمود» شيخ اسبق الازهر افزود: الازهر در زمان او مستقل بود و هنگامي كه سادات با ايجاد وزارت اوقاف استقلال الازهر را كاملا از بين برد از سمت خود استعفا داد.
در اين مراسم «احمد عمر هاشم» رئيس اسبق دانشگاه الازهر، «دكتر بكر زكى» رئيس دانشكده الهيات، «دكتر محمد حامد» استاد فقه سياسى الازهر در سخناني با اشاره به ميثاقنامه احمد الطيب و تاريخ الازهر بر استقلال اين دانشگاه تاكيد كردند.
بنابر گزارش فارس، دو بند آخر ميثاقنامه الازهر درباره آينده مصر به دانشگاه الازهر پرداخته و براساس آن استقلال الازهر و بازگشت «هيئت بزرگ علماي الازهر» و انتخابي شدن شيخ الازهر و بهروزرساني روشهاي آموزشي الازهر براي ايفاي نقش واقعي در جهان اسلام مورد تاييد قرار گرفته و آمده است: الازهر مرجع صالحي است كه در امور اسلامي به ميراث، اجتهاد فقهي و فكري آن رجوع ميشود و الازهر حق همگان براي ارائه نظرات در راستاي شروط علمي و ملتزم به آداب گفتوگو و احترام متقابل را رد نميكند.
بنابر اين گزارش فعاليتها براي استقلال الازهر از دولت مصر پس از انقلاب مردمي مصر آغاز شده و پيش از اين «اتحاديه علماي آزاده الازهر» با صدور بيانيهاي مطالبات اوليه خود براي استقلال و اصلاحات در الازهر را اعلام و آن را تقديم شوراي نظامي مصر كرده بودند.
در اين بيانيه بر راههاي استقلال الازهر از هژموني دولت، سازمانها و احزاب آن، بازگشت «هيئت علماي بزرگ الازهر» به عنوان مديريت اين دانشگاه، انتخاب آزادانه منصب «شيخ الازهر» براي مدت محدود و بازگرداندن موقوفات الازهر به اين دانشگاه تاكيد شده بود.