واحد مرکزی خبر / استاد روابط بین الملل در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت: قذافی به دنبال سرنوشتی متفاوت از سرنوشت زین العابدین بن علی و حسنی مبارک است. مجری فرانس بیست و چهار در مقدمه این تحلیل گفت: در لیبی، درگیری ها بین نیروهای وفادار به معمر قذافی و انقلابیون در حال نزدیک شدن به طرابلس است.
مبارزه با تسلیحات سنگین روز یکشنبه منطقه ای واقع در پنجاه کیلومتری طرابلس را به لرزه در آورد.
در این شرایط، نظام لیبی بار دیگر برای برگزاری همه پرسی پیشنهاد داد.
به گفته موسی ابراهیم سخنگوی دولت لیبی، بر اساس این همه پرسی، این مردم لیبی خواهند بود که تصمیم خواهند گرفت قذافی برود یا نه.
اما دادستان دیوان کیفری بین المللی معتقد است که برای توقف جنایات، معمر قذافی باید بازداشت شود.
قرار است روز دوشنبه، قضات درباره صدور حکم جلب قذافی و برخی از نزدیکانش اظهار نظر کنند. محمد حونید استاد روابط بین الملل درباره راهبرد معمر قذافی گفت: قذافی تلاش می کند در لیبی بماند و به علت جنایاتی که در این کشور مرتکب شده است تحت پیگرد قرار نگیرد.
به این ترتیب من فکر نمی کنم حتی اگر انقلابیون و شورای ملی انتقالی بپذیرند که قذافی به علت جنایاتش محاکمه نشود، مردم لیبی محاکمه نشدن قذافی را نخواهند پذیرفت.
به نظر من قذافی به دنبال سرنوشتی متفاوت از سرنوشت زین العابدین بن علی و حسنی مبارک است. این استاد دانشگاه در این باره که آیا احتمال دارد صدور حکم جلب برای معمر قذافی مذاکرات در لیبی را پیچیده کند یا نه گفت: من این گونه فکر نمی کنم زیرا قذافی با آخرین کارتهایش بازی می کند.
قذافی باید به علت جنایاتش باید محاکمه شود و حتی مردم لیبی حق دارند مجرمان را بشناسند.
به نظر من پایان کار قذافی نزدیک است.