استاد «ابوالعينين شعيشع»، علاقه خاصی به مرحوم «محمد رفعت»، اميرالقراء مصر، داشت و با تقليد از تلاوت اين قاری نامدار جهان اسلام، سبك تلاوت وی را تكميل كرد.
«عبدالفتاح علی طاروطی»، قاری ممتاز مصری و از داوران بينالمللی قرآن كريم، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ضمن بيان اين مطلب گفت: استاد شعيشع از قاريان نامدار و از ستارههای پر فروغ تلاوت در مصر و جهان اسلام بود كه قاريان مصری را تحت تأثير قرار داد و صدای تلاوت ايشان در روح و جان تأثيرگذار بود و ما را زنده میكرد.
وی در ادامه افزود: ابوالعينين شعيشع در مكتب استاد رفعت تلمذ كرد و با تأثيرپذيری از اميرالقراء مصر، با همان ويژگیهای صوتی استاد رفعت كه در روح و جان آدمی تأثيرگذار است، به قرائت قرآن پرداخت.
طاروطی با تأكيد بر اينكه اخلاق و شخصيت مرحوم شعيشع متأثر از قرآن و آموزههای قرآنی بود، تصريح كرد: استاد شعيشع علاقه خاصی به «محمد رفعت»، از نوابغ كمنظير تلاوت قرآن در مصر داشت و از اسلوب تلاوت مرحوم رفعت بهرهمند شد و میتوان گفت، شعيشع سبك تلاوت شيخ رفعت را تكميل كرد و ادامهدهنده راه اميرالقراء مصر بود.
اين داور بينالمللی قرآن كريم خاطرنشان كرد: صوت استاد شعيشع، زيبا و دارای معنويتی خاص بود، وی بيشتر عمر خود را در خدمت قرآن صرف كرد و در سن 89 سالگی در حالی از دنيا رفت كه وجودش سرشار از عشق به قرآن و اسلام بود.
اين قاری مصری همچنين ادامه داد: استاد شعيشع با وجود اينكه از ما مسنتر بود، اما با تواضع منحصر به فرد، رفتاری صميمانه با اطرافيان داشت، بهگونهای كه ما اين تفاوت سنی را احساس نمیكرديم و حتی هيچ وقت به گونهای رفتار نمیكرد كه ما احساس كنيم منصب مهم شيخ القراء مصر را عهدهدار است.
تلاش استاد شعیشع برای کشف استعدادهای قرآنی در مصر
عبدالفتاح طاروطی تأكيد كرد: استاد شعيشع در زمان حيات خود در مناصب زيادی فعاليت كرد، اما هرگز مغرور نشد و شخصيتی مردمی و ارتباطی صميمانه با اهالی قرآن داشت و تلاشهای زيادی برای كشف استعدادهای قرآنی در مصر و اعزام نخبگان قرائت اين كشور به بخشهای مختلف جهان اسلام انجام داد.
اين داور بينالمللی قرآن كريم كه در مراسم ترحيم استاد شعيشع در قاهره حضور يافت، در اين باره گفت: اين مراسم روز جمعه، سوم تيرماه، در مسجد «الخلفاء الراشدين» شهرك «نصر» قاهره با حضور قراء برجسته مصر و جهان اسلام همچون «محمد صديق منشاوی»، «محمود طبلاوی» و شيخ «حلمی جمل»، برگزار شد و شنبه، چهارم تيرماه، نيز مراسم مشابهی در زادگاه وی واقع در منطقه «بيلا» از توابع استان «كفرشيخ» مصر برگزار شد. شيخ عبدالفتاح طاروطی با اشاره به مشاركت گروهی از مسئولان دولتی در مراسم تشييع پيكر استاد ابوالعينين شعيشع در زادگاه ايشان، يادآور شد: تمامی گروههای اسلامی مصر از وفات استاد شعيشع متأثر شدند، هرچند در اين مراسم تمامی نمايندگان احزاب و گروههای اسلامی و مقامات رسمی مصر حضور نيافتند؛ اما مراسم باشكوه خاصی برگزار شد و نمايندگانی كه حاضر نشدند به ارسال پيامهای تسليت برای خانواده استاد بسنده كردند.
وی همچنين روند پوشش اخبار مربوط به وفات استاد شعيشع در مطبوعات و رسانههای رسمی مصر را مورد توجه قرار داد و بيان كرد: راديو قرآن مصر به عنوان يكی از رسانههای قرآنی شاخص در جهان اسلام از همان نخستين ساعات وفات استاد شعيشع، اين خبر را مخابره كرد و به توليد و پخش ويژهبرنامههايی در اين زمينه همچون تلاوتهای استاد پرداخت.
عبدالفتاح طاروطی در پايان خاطرنشان كرد: شبكههای ماهوارهای و روزنامههای مصر نيز خبر وفات شيخ القراء اين كشور و مطالبی درباره زندگينامه اين قاری نامدار جهان اسلام را پخش و منشر كردند، زيرا وی يكی از قاريان نامدار جهان اسلام بود كه هرگز فراموش نخواهد شد.
گفتنی است، استاد «ابوالعينين شعيشع»، شيخ القراء مصر و دبيركل اتحاديه قاريان و حافظان قرآن مصر، پنجشنبه، دوم تيرماه، در سن 89 سالگی در بيمارستانی در قاهره دار فانی را وداع گفت.