خبرگزاري فارس: شبكه تلويزيوني راشا تودي با بررسي نقش گروههاي اسلامگرا در عرصه سياسي مصر گزارش داد كه اخوانالمسلمون به دنبال دستيابي به 50 درصد كرسيها در انتخابات آينده است.
به گزارش مانيتورينگ فارس، شبكه روسيااليوم در برنامه پانوراما به بررسي پرونده احزاب اسلامگرا و تشكيل حزب «آزادي و عدالت» توسط جنبش اخوان المسلمين مصر پرداخت و اين مسئله را تحولي مهم در عرصه سياسي مصر پس از سقوط حسني مبارك دانست.
* حزب "آزادي و عدالت " نسخه مصري "عدالت و توسعه " در تركيه
اين برنامه با اشاره به اينكه حزب آزادي و عدالت به حزب "عدالت و توسعه " در تركيه نزديك است، اين سؤال را مطرح كرد كه آيا نظاميان مصري به اخوانالمسلمين و ديگر اسلامگراها اجازه فعاليت در فضاي كنوني مصر را ميدهند.
در ادامه اين گزارش بيان شد كه كارشناس اميدوارند اين حزب بتواند اكثر كرسيها را در انتخابات پارلماني جديد به دست بياورد و نظاميان حريف اصلي اسلام گرايان براي حضور در انتخابات هستند.
روسيا اليوم در ادامه مدعي ميشود برخي معتقد هستند در صورت به قدرت رسيدن اسلام گراها تغييرات اساسي در سياست خارجي و داخي مصر روي ميدهد، هرچند اخوان اين مسئله را رد كرده است.
اين شبكه در ادامه تأكيد ميكند كه در آستانه انتخابات رقابت اصلي بين اسلامگراها و سكولارها در مصر درخواهد بود.
* اخوان المسلمين براي دستيابي به 50 درصد كرسي هاي پارلمان تلاش خواهد كرد
در ابتداي اين برنامه «ايمن عبدالمجيد» سردبير سياسي روزنامه «روز يوسف» گفت: اخوان المسلمين براي انتخابات پارلماني مصر در سپتامبر آينده 50 درصد كرسيها را هدف قرار داده تا با كمك اين تعداد كسي بتواند در قانون اساسي تغيير ايجاد كند.
ايمن عبدالمجيد با اشاره به اينكه درون مجموعه اخوان المسلمين بين محافظهكاران و اصلاح طلبان اختلاف وجود دارد، ابراز داشت تمايل بيشتر به نيروهاي ميانهرو است.
* نبايد تمام مشكلات سياسي و اقتصادي در مصر را يك حزب بر عهده بگيرد
اين كارشناس مسائل سياسي مصر تصريح كرد: شاخه جوانان اخوان المسلمين به دنبال تشكيل حزب جديد هستند، هرچند حزب عدالت و آزادي حزب اصلي اخوان المسلمين است.
وي تصريح كرد كه احزاب اسلام گراي ديگري نيز در مصر حضور دارند كه حزب «النور» وابسته به جناح سلفي مهمترين رقيب اسلامي اخوان المسلمين در انتخابات است.
در ادامه اين برنامه "مارينا سابرونفا " استاد دانشگاه روابط خارجي مسكو تأكيد كرد كه انشقاق در ساختار اخوان المسلمين مانع از دستيابي اين جنبش به اكثريت در پارلمان خواهد شد.
سابرونفا تصريح كرد كه در مصر احزاب سياسي قوي وجود ندارد و احزاب درباره پذيرش مشكلات اقتصادي و سياسي كشور در صورت به قدرت رسيدن مراقب باشند.
اين كارشناس بر عهده گرفتن مسئوليتها و مشكلات اقتصادي مصر را براي يك احزاب خطرناك دانست و ابراز داشت: من نشانههايي را مشاهده كردم كه حزب عدالت و آزادي با تشكلهاي ديگر احزاب وارد مذاكره شده است تا اين مسئله را حل كند.
سابرونفا در ادامه افزود: تمام اوضاع سياسي در مصر تحت تأثير انقلاب در اين كشور است و تحت اين شرايط بازگشت جهان سياسي به احزاب اسلامي واقعيتي آشكار است.
اين كارشناس با اشاره به حضور پررنگ اخوان در انتخابات پارلماني سال 2005 تأكيد كرد كه اخوان براي مقابله با رژيم مبارك در انتخابات 2010 در يك سو قرار گرفت.
* اخوان المسلمين قدرت تاريخي در عرصه سياسي مصر است
وي اخوان را يك قدرت سياسي حقيقتي در طي دوران طولاني دانست كه نقش فعال در سياسي مصر داشته است و تلاش اخوان المسلمين براي دستيابي به دولت را امري طبيعي دانست.
در بخش ديگري اين برنامه ايمن عبدالمجيد به انتقادي از اخوان المسلمين پرداخت و اقدام اين حزب در انتصاب دبيركل براي حزب عدالت و آزادي را امري غير دموكراتيك دانست.
سابرونفا در پاسخ به اظهارات عبدالمجيد تصريح كرد كه اخوان المسلمين در شرايط كنوني به دنبال گسترش محبوبيت است و با احزاب و جناحهاي مختلف وارد همكاري شده است و انتخاب يك فرد قبطي به عنوان معاون دبيركل حزب عدالت و آزادي در همين راستاست.