خبرگزاري فارس: شوراي عالي انتقالي ليبي با استقبال از صدور حكم جلب معمر قذافي از سوي دادگاه جنايي بين المللي تاكيد كرد اين حكم سرنگوني رژيم قذافي را نزديكتر كرد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره "، بهدنبال بررسي جنايات جنگي و ضدبشري "معمر قذافي "، ديكتاتور ليبي در دادگاه لاهه، ديروز دوشنبه حكم بازداشت قذافي در دادگاه جنايي بينالملل صادر شد.
اين دادگاه علاوه بر قذافي، حكم بازداشت "سيف الاسلام "، پسر قذافي و "عبدالله السنوسي "، رئيس سازمان اطلاعات ليبي را نيز صادر كرد.
از ميان اتهاماتي كه عليه قذافي مطرح شده است، سازماندهي كشتار، زخمي كردن، دستگيري و حبس صدها غيرنظامي و شهروند ليبيائي در جريان 12 روز اول اعتراضات مردمي و تلاش براي مخفيكاري جنايات ادعايي است.
"مصطفي عبدالجليل "، رئيس شوراي انتقالي ليبي ضمن استقبال از حكم دادگاه لاهه تاكيد كرد اين حكم عليه قذافي تنها براي جناياتي است كه پس از 17 فوريه مرتكب شده است و به جنايات وي قبل از اين تاريخ مربوط نمي شود به ويژه جنايت زندان ابوسليم كه در آن هزار و 200 نفر كشته شدند.
وي در نشست خبري در بنغازي از كشورهايي كه هنوز با قذافي همكاري مي كنند خواست از حمايت وي دست برداشته و وي را تحويل دادگاه جنايي دهند.
"مصطفي الغرياني "، سخنگوي شوراي انتقالي ليبي در بنغازي نيز در گفتوگو با خبرگزاري آلمان گفت : صدور حكم دادگاه جنايي عليه قذافي قطعي بود و وي در ليبي دستگير و در همين كشور محاكمه خواهد شد چون ديگر جايي براي فرار به آنجا ندارد.
شبكه تلويزيوني الجزيره نيز گزارش داد كه مردم شهر بنغازي مركز شوراي انتقالي ليبي با برپايي جشن و پايكوبي شادي خود را از صدور حكم جلب قذافي نشان دادند.
به گزارش الجزيره ، حكم جلب قذافي سوالهاي زيادي را درباره امكان موفقيت طرحهاي سياسي براي حل بحران اين كشور در شرايط كنوني و همچنين امكان اجراي اين حكم را مطرح مي كند.
"جلال القلال "، سخنگوي شوراي ملي انتقالي ليبي در بنغازي نيز به خبرگزاري "رويترز " گفت: اين شورا از صدور حكم جلب قذافي بسيار خرسند است چون همه جهان خواستار محاكمه قذافي به دليل جناياتي هستند كه وي مرتكب شده است و اين اقدام موجب شد كه مردم احساس كنند كسي هست كه از حق آنها دفاع كند.
وي افزود: قذافي هرگز به فكر ترك ليبي نخواهد افتاد و اكنون در حال وقت كشي است و صدور حكم جلب عليه وي به سرنگوني رژيمش سرعت ميبخشد.
القلال تاكيد كرد سخن از مذاكره با رژيم قذافي به دنبال صدور حكم بازداشت وي بي اهميت است چون مذاكره با جنايتكاران جنگي ممكن نيست؛ قذافي بايد محاكمه شود.
معارضان ليبي با پشتيباني حملات هوايي نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) از اواخر ماه فوريه گذشته در حال جنگ با نيروهاي معمر قذافي ديكتاتور ليبي هستند كه از 40 سال پيش بر اين كشور حكمراني مي كند.
رهبران مخالفان ليبي در شهر بنغازي در شرق ليبي هر گونه مذاكره با رژيم ليبي براي پايان درگيريها كه منجر به بقاي قذافي در قدرت شود را رد و تاكيد مي كنند كه سركوبگري هاي نيروهاي امنيتي و شبه نظاميان وابسته به قذافي مشروعيت را از وي سلب كرده است.