واحد مرکزی خبر/ مخالفان سیاسی مغرب که این روزها به جوانان اسلام طلب مخالف نظام چهارصد ساله مطلقه پادشاهی این کشور نزدیک شده اند، اعلام کردند ائتلافی تشکیل داده اند که هدفش مبارزه برای ایجاد یک نظام پادشاهی مشروطه در کشور است
ائتلاف مخالفان مغرب که در پارلمان این کشور نماینده ندارد به طور عمده از پنج حزب سیاسی تشکیل شده که سه تا از این احزاب از جنبش افراط گرای چپ و دو حزب اسلامگرای منحله هستند.
در میان این احزاب، «حزب سوسیالیست متحد»، «حزب حمایت از اقدام دموکراتیک» و «کنگره ملی اتحادی» مشاهده می شوند.
این ائتلاف تازه تاسیس روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام حمایت خود از جوانان اسلامگرایی که از هفته ها پیش برضد نظام پادشاهی مطلقه محمد ششم تظاهرات می کنند، اعلام کرد طرح بازبینی قانون اساسی از طریق برگزاری همه پرسی در ژوئیه آینده نه تنها زمینه را برای تعامل مثبت ایجاد نخواهد کرد بلکه روحیه استبدادی حاکم بر کشور را تقویت خواهد کرد. در این بیانیه آمده است ائتلاف مخالفان سیاسی همه تلاشهای خود را برای برقراری یک رژیم دموکراتیک که بر پایه اصل تفکیک قوا استوار شده باشد، به کار خواهد گرفت.
فواد عبدالمومنی، که از نیروهای هماهنگ کننده ائتلاف مخالفان مغرب به شمار می رود، در این بیانیه تاکید کرد در پیش نویس اصلاح قانون اساسی پیشنهادی نظام حاکم، پیشرفتهایی ظاهری مشاهده می شود اما این پیشرفتها واقعی و کافی نیست.
وی افزود:« ما خواستار آن هستیم که مغرب به یک دموکراسی واقعی در تمام جوانب دست پیدا کند.» جنبش جوانان اسلام طلب که خواستار اصلاحات بنیادین در نظام سیاسی مغرب است و تعهدات پادشاه را برای اصلاحات ناکافی می داند، در روزهای اخیر در چند شهر بزرگ کشور تظاهرات مسالمت آمیز گسترده برگزار کرده است.
جوانان اسلام طلب مغرب خواستار تحریم همه پرسی درباره بازبینی قانون اساسی هستند که قرار است اول ژوییه برگزار شود. جنبش «اسلامگرای عدالت و نیکوکاری مغرب» نیز تحریم همه پرسی درباره قانون اساسی را خواستار شده است. اما احزاب سیاسی مغرب در روزنامه های خود از جمله العالم، ارگان مطبوعاتی حزب نخست وزیر مغرب، طرفدارانشان را دعوت کرده اند هر روز در حمایت از طرح بازبینی قانون اساسی، تجمع های گسترده در شهرهای مختلف برگزار کنند. اکثر احزاب سیاسی حاضر در پارلمان مغرب حمایت خود را از طرح ائتلاف جدید مخالفان که در آن تقویت اختیارات نخست وزیر پیش بینی شده است، اعلام کرده اند.
اما از آنجا که در طرح یادشده پادشاه مغرب همچنان یک نقش سیاسی و مذهبی مهم دارد، برخی احزاب درباره حمایت از آن تردید دارند. مقامات رباط تاکید کرده اند اطمینان دارند که اکثریت مردم از طرح بازبینی قانون اساسی حمایت می کنند و تنها عده قلیلی که ناراضی هستند برای ایجاد بی ثباتی تلاش می کنند.