واحد مرکزی خبر / اقای احمدینژاد در دیدار رییسجمهور سابق مالی با مثبت ارزیابی کردن روابط بین دو کشور، اظهار داشت: امروز دو کشور در زمینههای مختلف با هم همنظر هستند که میتوان با استفاده از نقاط مشترک روابط موجود را در همه عرصهها گسترش داد.
رییس جمهور در این دیدار که ظهر امروز انجام شد ، به ایجاد خط ارتباطی مستمر بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: با ایجاد خط ارتباطی میتوان پروژهها و ایدههایی که باعث گسترش روابط دوجانبه و چندجانبه بین دو کشور خواهد شد هر چه سریعتر عملیاتی کرد. احمدینژاد در این دیدار همچنین از آمادگی کشورمان برای ایجاد صندوق مشترک بین ایران و آفریقا خبر داد و گفت: با ایجاد این صندوق میتوان روابط دو کشور و همچنین سایر کشورهای آفریقایی را در زمینههای مختلف از جمله اقتصادی افزایش داد. احمدینژاد همچنین با تاکید بر اهمیت همکاری ایران و مالی گفت: این همکاریها میتواند علاوه بر گسترش روابط بین دو کشور با سایر کشورهای آفریقایی و حتی اروپایی نیز افزایش یابد.
رییس جمهور در ادامه به غارت ثروت ملت آفریقا ازجانب کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: آفریقا قاره ای است که در آن معادن با ارزشی وجود دارد که متاسفانه درصد ناچیزی از این معادن نصیب مردم آفریقا میشود و در این زمینه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در زمینههای علمی و آموزشی از جمله معدن و کشاورزی در اختیار کشورهای آفریقایی قرار دهد. رییسجمهور با اشاره به افزایش سرمایهگذاری، ارایه خدمات فنی – مهندسی، احداث سد و نیروگاه و همچنین توسعه دامداری و کشاورزی در آفریقا گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد تا در این زمینهها و بخشهای مختلف با تمامی کشورهای آفریقایی از جمله مالی همکاریهای خود را گسترش دهد.
رییس جمهور سابق مالی نیز در این دیدار با مثبت ارزیابی کردن روابط دو کشور خواستار افزایش همکاریها در زمینههای مختلف از جمله سیاسی و اقتصادی شد.
وی افزود: دو کشور از دیرباز روابط خوب و تاریخی داشتند و امیدوارم این روابط با افزایش همکاریها گسترش یابد. رییس جمهور سابق مالی با تاکید بر اینکه مالی و سایر کشورهای آفریقایی خواستار افزایش همکاریهای خود با جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: محور همکاریهای ایران و آفریقا باید همچون گذشته با سرعت گسترش یابد و در این صورت سلطهگران نخواهند توانست به اهداف خود دست پیدا کنند.
رییس جمهور سابق مالی همچنین به موضوع اصلاح ساختار سازمان ملل و نقش ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: همکاری ایران، آمریکای جنوبی و آفریقا میتواند به اصلاح این ساختار کمک کند و تا زمانی که حرکت منسجمی در این زمینه صورت نگیرد اتفاق خاصی رخ نخواهد داد. وی افزود: اتحاد کشورهای منطقه بویژه ایران با کشورهای آفریقایی به نفع خاورمیانه و تمام کشورهای آفریقایی است.