خبرگزاري فارس: نامزدهاي رياستجمهوري مصر با رد سخناني درباره تلاش ايران و شيعيان براي بسط تشيع در مصر اعلام كردند كه دشمنان امت اسلامي از اين موضوع براي ايجاد تفرقه بهره ميبرند.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين روزها و پس از انقلاب مردمي مصر و تلاشهاي عربستان و وهابيون براي ايجاد فتنههاي مذهبي بين مسيحيان و مسلمانان و همچنين بين شيعيان و اهلتسنن، عدهاي با عنوان اينكه رابطه با ايران موجب بسط تشيع ميشود، به ايران و شيعيان از جمله شيعيان مصر حمله ميكنند كه در اين راستا برخي از نامزدان رياست جمهوري مصر در برابر اين مساله واكنش نشان داده و آن را خلاف واقع دانستهاند.
«عمر موسي» نامزد رياست جمهوري مصر در اين باره ميگويد: رژيم مبارك از ايران و شيعيان غولي ساخت و مدعي شد كه ايران به دنبال بسط تشيع در مصر است.
وي افزود: اين امري نادرست است چراكه شيعيان در مصر، لبنان و ديگر كشورهاي عربي در همين كشورها به دنيا آمده و در همين كشورها شيعه بوده و يا شدهاند و آنها هيچ وقت مشكلي براي جامعههاي اهلسنت ايجاد نكردهاند.
در همين حال «محمدسليم العوا» درباره روابط شيعيان و اهل تسنن در مصر تاكيد كرده است: كساني كه ميگويند شيعيان به دنبال بسط مذهب خود در جوامع سني مذهب هستند و يا اينكه اهل تسنن به دنبال بسط مذهب خود در ميان جوامع شيعي هستند؛ هدفي جز ايجاد فتنه مذهبي ندارند.
وي با انتقاد به تلاشها براي تبديل انقلابهاي منطقه به فتنه مذهبي گفت: بايد همگان انقلابهاي اخير را قيام جهان عرب عليه ظلم و ستم بدانند و اين به معناي وحدت سياسي و ديني همه مسلمانان است كه مسلماً بسياري از آن ميترسند.
پايگاه خبري التوافق با يادآوري موضعگيري اين دو نامزد رياست جمهوري مصر نوشت: مساله همراهي شيعيان در حيات عادي و سياسي مصر پس از مدتها، مسئلهاي است كه بيشتر كانديداهاي رياست جمهوري مصر به آن پرداختهاند.
در همين رابطه «حمدين صباحي» يكي ديگر از نامزدهاي رياست جمهوري مصر در اينباره گفته است: نزاع با ايران به دلايل موهوم فرقهاي و مذهبي اشتباه است و منافع مصر در خارج از امت اسلامي ـ عربي تامين نميشود.
وي افزوده است: مسئله تشيع ملتهاي سني مذهب و يا تسنن ملتهاي شيعي مذهب مسئلهاي است كه دشمنان امت اسلامي براي ايجاد تفرقه از آن استفاده ميكنند و اين چيزي است كه اين روزها در حال اجرايي شدن است و لازم است با هر حركت مشكوك براي تفرقه امت اسلامي تلاش كرد.
به گزارش فارس، پيش از اين فعالان تشيع در مصر با اين گونه سخنان مخالفت كرده بودند. «راسم النفيس» درباره اتهامات مطروحه عليه ايران مبني بر تلاش براي نشر تشيع در مصر گفته بود: ايران مطلقا به دنبال اين امر نيست و اين ادعاها اتهامي بيش نيست و صحت ندارد.
محمد الدريني رئيس «مجلس اعلي آلالبيت» مصر نيز پيش از اين در نامهاي به مقامات ايراني خواستار تشكيل يك اجتماع بزرگ از مراجع قم و نجف اشرف براي تعيين خط مشي اين حوزهها درباره وضعيت شيعه و تبليغ تشيع در مصر شده بود.