واحد مرکزی خبر / با استفاده امریکا از هواپیماهای بدون سرنشین در سومالی ، تعداد کشورهایی که هدف حمله این هواپیماها قرار گرفته اند، به شش کشور رسید.
روزنامه ایندیپندنت در شماره امروز خود در اینترنت نوشت، مقارن با افشای راهبرد جدید ضد تروریسم امریکا مبنی بر تغییر موضع از جنگ با تروریسم در میادین جنگی پرهزینه به سوی گسترش عملیات مخفی، گزارش هایی منتشر شده که حاکی است سیا برای اولین بار از هواپیماهای بدون سرنشین برای هدف قرار دادن رهبران شاخه القاعده در سومالی استفاده کرده است. بدین ترتیب تعداد کشورهایی که تاکنون امریکا از هواپیماهای بدون سرنشین بر ضد اهدافی در انجا استفاده کرده است به شش کشور رسید که عبارتند از: افغانستان، پاکستان، یمن، لیبی و عراق و اکنون کشور بی قانون سومالی در شرق افریقا که پس از کشته شدن اسامه بن لادن در پاکستان اکنون به طور فزاینده ای از دید مقامات رسمی جزو پایگاههای اصلی تروریسم قلمداد می شود. در صورت موثق بودن این خبر، حملات در سومالی با رویکرد جدید تشریح شده در راهبرد ملی جدید ضد تروریسم نوزده صفحه ای که این هفته کاخ سفید منتشر کرد، مطابقت دارد.
طبق این راهبرد که جان برنان مشاور عالی ضد تروریسم باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا ارائه کرد، دولت کنونی امریکا از برخی جهات مسیر دولت بوش را دنبال می کند و محافظت از سرزمین امریکا در برابر حملات مهمترین اولویت ان است گرچه از جهات دیگر با ان تفاوت فاحش دارد. برای اولین بار، برنان صراحتا از امکان پیروزی نهایی بر القاعده به عنوان دشمن دیرینه امریکا در اینده قابل پیش بینی صحبت کرد.
در این مبارزه ابزار اصلی امریکا نیروهای اطلاعاتی و عملیات ویژه خواهند بود که با استقرار سریع انچه که برنان دارایی های منحصر به فرد - اشاره به هواپیماهای بدون سرنشینی که هر چه کوچکتر و مخوف تر می شوند- حمایت می شوند.
اما استقرار هواپیماهای بدون سرنشین بحث برانگیز است و فعالان حقوق بشر می گویند محاسبه تلفات غیرنظامیان در اینگونه حملات دشوار است چون نواحی که مورد هدف هواپیماهای بدون سرنشین قرار می گیرند در قلمرو دشمن و غیرقابل دسترس اند.
رویکرد جدید واشنگتن همچنین منعکس کننده خستگی کلی امریکا از جنگهای خارجی وسیع ان هم در زمانی است که اقتصاد ان کشور نابسامان است و بدهی بی سابقه ای را متحمل می شود.