خبر گذاری تقریب-مدیر مرکز تحقیقات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به تحولات منطقه گفت: تحولات و خیزش های منطقه با هر گرایش، مطالبه و خاستگاهی، همه تمایل به تشکیل امت واحده اسلامی دارند.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در جمع گروهی از علمای شیعه و سنی، اساتید و دانشجویان بیش از ۱۳ دانشگاه معتبر پاکستان خاطرنشان کرد: بنده پیشنهاد میکنم که کشور پاکستان نیز یک دارالتقریب ایجاد کند تا سه کشور ایران، پاکستان و مصر با همگامی و همراهی بیشتر، نقش تاریخی خود را در جهت به پاکردن طوفان تقریب ایفا کنند.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی همچنین گفت: بعد از فروپاشی رژیم سابق مصر و تحولات جدید در مصر، علمای این کشور تصمیم دارند دارالتقریب مصر را فعال کنند.
مبلغي اظهار داشت: مسلمانان باید طعم شیرین امت واحده اسلامی را بچشند و در این زمینه رسالت نخبگان، فرهیختگان و علمای شیعه و سنی بسیار سنگین است.
رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی در قم گفت: کسانی که تصور می کنند اسلام تنها با طائفه و گروه آنها سر و کار دارد سخت در اشتباه هستند، متأسفانه وهابیون افراطی فکر می کنند تنها خود آنها مخاطب خداوند متعال قرار دارند و هرگروه دیگری که چنین تصوری داشته باشد در اشتباه محض قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اظهار داشت: کسانی که با فکر، تلاش و برنامه های خود در صدد تقرفه و تکه پاره کردن امت اسلام هستند و مصلحت و عظمت اسلام را در نظر نمی گیرند مورد خطاب خداوند متعال در جایی که مؤمنان را خطاب قرار میدهد، نیستند.
وی یادآورشد: پیام ما به همه گروه های تفرقه افکن خصوصاً وهابیت این است که وحدت گرایی یک شاخص است، هر طائفه به میزان دور بودن از این شاخص در ضلالت قرار دارد. کسانی که بیشترین کوشش ها را در مسیر خلاف وحدت دارند، در بدترین ضلالت و گمراهی غوطه ور شده اند.
رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی در قم خطاب به فرقه وهابیت گفت: از زمانی که مذهب شما تولد یافته، جز اختلاف و بزرگ کردن شکاف ها و ایجاد شکاف های جدید میان امت اسلام، چه خدمتی به این دین مبین کرده اید؟
وی خاطرنشان کرد : اسلام می خواهد تمام مسلمانان یک امت واحده باشند، تا وحدت نباشد امت ایجاد نخواهد شد.
حجت الاسلام مبلغی که تاکنون در بیش از ۲۰ همایش و کنفرانس بین المللی در خارج از کشور پیرامون موضوعات تقریبی سخنرانی کرده است، با اشاره به فرازی از سخنان حضرت امام علی (ع) خاطرنشان کرد: وحدت اسلامی اساس هر خیری است و از نخبگان، اندیشمندان و فرزانگان کشور پاکستان انتظار است برای رضای خداوند و پیامبر اسلام (ص)، قلم، بیان و دانش خود را روی تبیین و ضرورت وحدت اسلامی متمرکز کنند و قطعاً هر چیزی که برای خداوند باشد، رشد پیدا خواهد کرد.
مدیر مرکز تحقیقات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یادآورشد: در هر کجای امت اسلام باید مجموعه های شیعه و اهل سنت به صورت مشترک اقدام به تشکیل گفتمان و همایش، چاپ مجلات و کتاب و... کنند.
مبلغي خطاب به علمای شیعه و سنی خاطرنشان کرد: در مسیر وحدت که اساس هر چیز است از ملامت ملامت کنندگان، هراسی به خود راه ندهید.
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین به سؤالات برخی از اساتید پاکستانی پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤال یکی از اساتید معروف دانشگاه ملی پاکستان گفت: اگر وحدت را به عنوان یک گفتمان در جامعه ایجاد کنیم و همه شعار وحدت سردهند قطعاً برآیند آن مثمر ثمر خواهد بود.
وی ادامه داد : باید بینیم راهکار وحدت کدام است؟ کدام راهکار درست و کدام غلط است؟ ولی در کل از کسانی که شعار وحدت سرمی دهند نباید ترسید بلکه از آنها باید به عنوان همسنگر یاد کرد ولو اینکه در فهم وحدت، دچار اشتباه باشند.
حجت الاسلام مبلغی افزود: همه مذاهب وابسته به اسلام هستند، ما یک امت هستیم، ملاک مسلمانی شهادتین است بنابراین مجموعه مذاهب باید با هم ارتباط داشته باشند و اگر مجمع تقریب مذاهب اسلامی بداند نخبگان پاکستانی مصمم به ایجاد ابتکاری برای وحدت اسلامی هستند، حمایت خواهد کرد.
وی یادآورشد: ایران و پاکستان دو کشور تأثیرگذار در منطقه هستند و اگر این کوشش( تلاش برای ایجاد وحدت اسلام و گفت و گوی مذاهب) صورت گیرد بازتاب وحدت خواهی این دو کشور همه جهان اسلام را فراخواهد گرفت.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: ما یک امت واحده هستیم بنابراین باید در برابر دشمنان اسلام یک صدا باشیم و اختلافات را کنار بگذاریم.
حجت الاسلام مبلغی افزود: در صدر اسلام و بعد از پیامبر (ص) هر چند شیعه و سنی وجود داشتند ولی اختلافات مذهبی وجود نداشت؛ یعنی اینگونه نبود که شیعه و سنی با هم اختلاف داشته باشند بلکه اختلافات ریشه های دیگری داشت.
وی تصریح کرد: ما در طول تاریخ از اختلاف زیان و خسارت های زیادی دیده ایم، وحدت هیچ منافاتی با شیعه و سنی بودن ندارد، هر کدام از پیروان مذاهب، مناسک خود را انجام دهند، زمانی که حضرت علی(ع) حکومت تشکیل دادند در حکومت ایشان، عثمانی ها هم حضور داشتند هر کس به مناسک خود عمل می کرد ولی امت واحده اندیشه همه پیروان امام علی بود.
وی در پاسخ به سؤال دیگری نیز با اشاره به اینکه جامعه ای عاری از اختلافات فکری شدنی نیست، گفت: وحدتی را باید پی گرفت که در عین برخورداری از اختلافات فکری بتواند استقرار یابد، مهم این است که امت واحده ای ایجاد کنیم که در آن اختلافات عملی نباشد.
حجت الاسلام مبلغی افزود: چرا فکر می کنیم وحدت حتماً باید میان صاحبان اعتقادات مشترک ایجاد شود؟ شیعه گری یا سنی گری اصطکاک ندارد، ما در طول تاریخ از روی عمد و یا به خاطر غفلت ، دچار اختلافات شده ایم و دیگر نباید فریب دشمنان را بخوریم و همان اختلافات را دنبال کنیم.
وی خطاب به اساتید دانشگاه های پاکستان گفت: پاکستان کشور مهمی در منطقه است و نخبگان این کشور باید در مسیر وحدت اسلامی حرکت کنند و این مسأله را اصلی ترین فعالیت خود قرار دهند قطعاً خیر آن به تمام منطقه می رسد.
حجت الاسلام مبلغی خاطرنشان کرد: هنوز ندای وحدت آمیز اقبال لاهوری شما در گوش ها طنین انداز است.
وی خطاب به اساتید، دانشجویان و علمای پاکستانی افزود: همه منطقه باید به سمت تشکیل کانونهای متمرکز بر وحدت پیش رود و شما نیز این مسأله مهم را به عنوان ثمره سفر خود به ایران در نظر بگیرید.
خاطرنشان می شود، برخی از اساتید شرکت کننده در این ديدار، از مسئولان دانشگاه های اسلامی پاکستان و فعالان سیاسی و مذهبی این کشور بودند. آنها همچنین با برخی مراجع عظام تقلید در قم از جمله حضرت آیت الله صافی گلپایگانی نیز دیدار کردند.