آرزو میكنم روزی فرا برسد كه تمام جوانان مسلمان، حافظ قرآن كريم باشند، زيرا حفظ اين كتاب الهی و درك مفاهيم و آموزههای ارزشمند آن، جوانان را مهذب كرده و آنان را در برابر انحرافات فكری، اخلاقی و اجتماعی محافظت میكند.
«الغالی اسماعيل عيسی»، نماينده كشور سودان در رشته قرائت قرآن كريم در بيستوهشتمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن ايران، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی ـ محل برگزاری مسابقات ـ با اعلام اين مطلب گفت: در صورتی كه جوانان يك جامعه به حفظ قرآن و درك آموزههای اين كتاب الهی اهتمام داشته باشند، آن جامعه اسلامی، جامعهای مهذب و پاك خواهد بود كه راه و مسير خود را با تكيه به قرآن كريم میشناسد.
وی افزود: «من به نوبه خود از جوانان مسلمان و بهويژه جوانان ايرانی میخواهم كه به حفظ قرآن كريم بيشتر اهميت دهند، زيرا جامعه ای كه جوانان آن قرآنی باشد؛ بههيچ وجه از مسير حقيقی منحرف نمیشود و هرگاه به انحراف گرايش يابد، قرآن را راهنمايی میيابد كه راه درست را به او نشان میدهد و آن را از انحراف نجات میدهد».
عيسی در ادامه با اشاره به اينكه برای نخستن بار است كه در اين مسابقات بينالمللی قرآن ايران شركت میكند، درباره سطح مسابقات گفت: قاريان و حافظان شركتكننده در اين مسابقات در سطح بسيار بالايی قرار دارند و سازمان اوقاف و امور خيريه جمهوری اسلامی ايران بهعنوان برگزاركننده اين مسابقات تاكنون بسيار خوب عمل كرده و اين رقابتها در تمام ابعاد و بخشهای آن بسيار خوب برگزار شده است.
وی تأكيد كرد: در اولين روز از برگزاری مسابقات شاهد قرائتهايی بودم كه مرا شگفتزده كرد و در واقع قرائتها آن قدر زيبا بود كه همه حاضران را مات و مبهوت ساخته بود. نماينده كشور سودان با اشاره به اينكه رقابت با شركتكنندگان حاضر در اين مسابقات كار بسيار سخت و دشواری است، اظهار داشت: با اين حال من آماده رقابت با قاريان برجسته حاضر در اين مسابقات هستم و اميد بسياری به برنده شدن در اين رقابتها دارم.
اين قاری سودانی در مورد اهتمام به قرآن كريم و آموزش آن در كشور سودان گفت: مسئولان كشور سودان همانند جمهوری اسلامی ايران به آموزش و اجرای فعاليتهای قرآنی متنوع اهتمام ويژهای دارند و هر سال مسابقات بينالمللی قرآن در «خارطوم» پايتخت سودان برگزار میشود و در كنار آن نيز مسابقات ملی متعددی در بيش از 10 رشته متنوع قرآنی در سراسر اين كشور برگزار میشود.
وی در پايان اين گفتوگو، درباره جايگاه و ميزان اهتمام مردم سودان به قرائت قرآن و حفظ اين كتاب الهی خاطرنشان كرد: در سودان مردم آنقدر برای حفظ قرآن كرم اهميت قائلند كه در اغلب خانوادهها حداقل يك حافظ قرآن وجود دارد و در كوچكترين مؤسسه قرآنی میتوان بيش از 300 داوطلب حفظ قرآن را يافت كه همگی با تشويق خانواده و دوستان به حفظ روی آوردهاند.