واحد مرکزی خبر / خبرگزاری رویترز در گزارشی از بنغازی به قلم ماریا گولونینا نوشت : رهبر انقلابیون لیبی روز یکشنبه در شفاف ترین امتیازی که تاکنون پیشنهاد کرده اند گفت معمر قذافی اگر از قدرت کنار برود و همه اختیاراتش را واگذار کند می تواند در لیبی بماند و دوران بازنشستگی خود را در این کشور سپری کند .
این در حالی است که قذافی در برابر درخواست های بین المللی از وی برای کناره گیری از قدرت با تمام توان مقاومت کرده و متعهد شده است به این جنگ تا پایان ادامه خواهد داد اما برخی از اعضای محفل داخلی وی می گویند قذافی آماده مذاکرات با انقلابیون است . قذافی با گذشت پنج ماه از انقلاب مردم این کشور علیه حاکمیت چهل و یک ساله وی و همچنین برغم حملات هوایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو علیه مواضع قذافی و نیروهایش و صدور حکم بازداشت دیوان کیفری بین المللی علیه او ، همچنان قدرت را در لیبی در دست دارد . مصطفی عبدالجلیل رهبر انقلابیون لیبی در مصاحبه با رویترز گفت : ما به عنوان یک راه حل مسالمت آمیز برای حل بحران در لیبی به قذافی پیشنهاد می دهیم از سمت خود استعفا بدهد و به سربازانش دستور دهد از پادگان ها و مواضع شان خارج شوند و پس از آن وی می تواند در کشور بماند یا خارج شود . عبدالجلیل که ریاست شورای ملی انتقالی انقلابیون لیبی را به عهده دارد افزود اگر قذافی بخواهد در لیبی بماند ، ما مکان او را مشخص خواهیم کرد و پس از آن وی و همه گروه های وابسته به او تحت نظارت بین المللی خواهند بود . وی که این مصاحبه را از محل استقرار خود در شهر بنغازی در شرق لیبی بیان می کرد گفت : من حدود یک ماه پیش نیز ازطریق سازمان ملل متحد چنین پیشنهادی را مطرح کردم اما تاکنون هیچ پاسخی ازسوی طرابلس دریافت نکرده ام. عبدالجلیل تصریح کرد یکی از پیشنهادها این است که قذافی می تواند دوران بازنشستگی خود را در یک پادگان نظامی سپری کند . این اظهارات عبدالجلیل با واکنش هایی احساسی در بنغازی روبرو شد بطوریکه گروه کوچکی از طرفداران انقلابیون لیبی در اعتراض به هرگونه مذاکرات با دولت قذافی تظاهرات کردند . عبدالحافظ غوقه معاون رئیس شورای ملی انتقالی انقلابیون لیبی در مصاحبه با خبرنگاران گفت صدور حکم بازداشت دیوان کیفری بین المللی علیه قذافی اکنون هرگونه پیشنهاد در این زمینه را بی معنی کرده و ترکیه که زمانی از روابط اقتصادی نزدیکی با قذافی برخوردار بود متعهد شده است دویست میلیون دلار به انقلابیون لیبی کمک کند . انقلابیون لیبی می گویند برای پرداخت حقوق ها و تامین دیگر نیازمندی ها طی شش ماهم گذشته به بیش از سه میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارند . احمد داوود اغلو وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه شورای ملی انتقالی انقلابیون لیبی نماینده مشروع مردم لیبی است گفت باید به درخواست های مردم درخصوص اجرای اصلاحات در لیبی پاسخ داده شود .
قذافی باید برود و لیبی نیز نباید دچار اختلاف شود . بن بست درگیری در لیبی در آستانه بن بست قرار دارد زیرا انقلابیون لیبی در سه جبهه قادر به پیشروی چشمگیر به طرف پایتخت نیستند و در داخل ناتو نیز اختلاف هایی برسر هزینه عملیات نظامی در لیبی بوجود آمده است و همه اینها باعث شده است تا انقلابیون نتوانند به پیشرفت چشمگیری علیه نیروهای قذافی دست یابند . تلاش های قبلی برای حل و فصل بحران در لیبی ازطریق مذاکرات با بن بست روبرو شده است اما به نظر می رسد اطرافیان قذافی به دنبال راهی برای رهایی از این بحران هستند زیرا حملات هوایی ناتو و تحریم ها علیه رژیم قذافی باعث محدود شدن گزینه هایشان شده است . عایشه دختر قذافی هفته گذشته اعلام کرد پدرش آماده توافق با انقلابیون است اما کشور را ترک نخواهد کرد . سیف الاسلام پسر قذافی نیز گفته است پدرش آماده است درصورتیکه مردم لیبی بخواهند از قدرت کناره گیری کند . این در حالی است که البغدادی الاحمدی نخست وزیر لیبی گفت مردم لیبی خواستار کناره گیری قذافی نیستند . وی در پاسخ به پرسشی در این خصوص که آیا قذافی کناره گیری خواهد کرد یا خیر افزود : من هم یک شهروند لیبیایی هستم و قذافی رهبر من نیز است .
او چهل سال است که رهبر لیبی است .
همه مردم لیبی قذافی را دوست دارند و نمی خواهند او از قدرت کنار بروند. خبرگزاری رسمی لیبی ( جانا ) روز یکشنبه اعلام کرد قذافی در پیامی برای آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان ، ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد را به وی تبریک گفته است .
در این گزارش به جزئیات بیشتری در این خصوص اشاره نشده است . این در حالی است که آلمان اعلام کرد از این نامه اطلاعی ندارد . یک مقام بلندپایه دولت قذافی در طرابلس گفت اطلاعات موثقی وجود دارد که نشان می دهد انقلابیون درحال آماده شدن برای حمله به پایانه های صادرات نفت لیبی در شهرهای بریقه و راس لانوف در شرق لیبی هستند . وی افزود دولت لیبی هرگونه اقدام لازم را برای جلوگیری از این حملات انجام خواهد داد . این مقام لیبی تصریح کرد دولت لیبی از شرکت های نفتی بین المللی و شرکت های بیمه بین المللی می خواهد دولت هایشان را تحت فشار قرار دهند تا انقلابیون را مجبور به توقف چنین عملیاتی کنند. درگیری ها در لیبی پیشتر باعث توقف صادرات نفت از لیبی و افزایش بهای نفت به بشکه ای صد و ده دلار شده بود