رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي امروز(يكشنبه) گفت: اگر قذافي به طور رسمي استعفا كند و با نظارت بين المللي بر اقداماتش موافقت كند، از استعفا و كناره گيري وي از قدرت استقبال مي كنيم.
به گزارش خبرگزاري رويترز از بنغازي، انقلابيون و كشورهاي غربي هر گونه راه حلي را كه شامل استعفاي معمر قذافي ديكتاتور ليبي نباشد ،رد و اعلام كرده اند كه پيش از آغاز هرگونه مذاكرات صلح، قذافي بايد استعفا كند.
قذافي تاكنون در برابر درخواست ها براي كناره گيري از قدرت مقاومت كرده و قول داده به مبارزه با انقلابيون و ائتلاتف غرب ادامه دهد.
در همين حال ' مصطفي عبدالجليل' رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي در بنغازي گفت كه پيشنهاد كناره گيري و استعفاي قذافي را يك ماه پيش از طريق سازمان ملل اعلام كرده اما هنوز پاسخي از سوي دولت طرابلس دريافت نكرده است.
وي در مصاحبه با خبرگزاري رويترز گفت: به عنوان يك راه حل مسامت آميز، ماپيشنهاد كرديم كه قذافي مي تواند استعفا كند و به سربازانش دستور دهد پادگان هاي نظامي و مواضع خود را ترك كنند.
' قذافي مي تواند تصميم بگيرد كه در ليبي بماند يا اين كشور را ترك كند. اگر قذافي مي خواهد در ليبي بماند، ما در مورد محل اقامت تصميم گيري خواهيم كرد و او تحت نظارت بين المللي در ليبي به زندگي خود ادامه خواهد داد'.
رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي در ادامه تصريح كرد: ما اين موضوع را از طريق نماينده سازمان ملل به دولت قذافي اعلام كرده ايم، اما تاكنون پاسخي دريافت نكرده ايم.
وي گفت كه شوراي انتقالي انقلابيون معتقد است كه قذافي مي تواند در يك پادگان نظامي با ساختماني غيرنظامي در ليبي مستقر شود، اما جزئيات بيشتري از اين موضوع ارائه نكرد.
هنوز واكنشي از سوي رژيم قذافي در مورد اين پيشنهاد رئيس شوراي انتقالي ليبي اعلام نشده است، اما هيچ نشاني از اينكه قذافي تمايلي به واگذاري قدرت و استعفا داشته باشد، ديده نشده است.
قذافي بارها گفته است كه طرابلس را ترك نخواهد كرد. اين در حالي است كه به نظر مي رسد مناقشه ليبي از لحاظ سياسي و نظامي به بن بست رسيده است.
با توجه به اينكه جنگ در ليبي وارد پنجمين ماه شده است، اقداماتي از سوي چند كشور براي ميانجيگري با هدف حصول آتش بس انجام شده كه تاكنون نتيجه اي نداشته است.
قذافي اخيرا تهديد كرد كه در پاسخ به حملات ناتو به اروپا حمله مي كند.
مصطفي عبدالجليل در اين مصاحبه در پاسخ به سوالي در مورد اينكه آيا وي خود را در جايگاه رهبر آينده ليبي مي بيند، گفت: خير. اميدوارم كه در اين جايگاه قرار نگيرم.
'من براي روند انتقال قدرت در اين سمت قرار گرفته ام. رهبر آينده ليبي از طريق انتخابات برگزيده خواهد شد. قصد ندارم در انتخابات آينده كانديدا شوم'.
رئيس شوراي انتقالي ليبي افزود: ما از حصول هرگونه راه حل سياسي براي پايان دادن به خونريزي و جلوگيري از بروز فجايع و وارد شدن خسارات بيشتر استقبال مي كنيم. اما اگر راه حلي يافت نشد، ما بر ادامه اقدامات نظامي متمركز خواهيم بود.
اين اظهارات عبدالجليل در حالي مطرح شد كه انقلابيون در چند روز اخير پيشرفت هايي در نبردشان با نيروهاي وفادار به قذافي دست يافتند.
رهبر انقلابيون ليبي در ادامه اظهار داشت كه ديدگاه وي براي يك ليبي جديد است، ايجاد يك كشور دموكراتيك كه به سنت اسلامي خود احترام بگذارد.
'ليبي آينده يك كشور آزاد، اسلامي و دموكراتيك خواهد بود'.