خبرگزاري فارس: پس از انتقادات به ميثاقنامه الازهر درباره آينده مصر، مشاور شيخ الازهر با بيان اينكه ميثاقنامه الازهر امر مقدسي نيست، گفت: پيشنهادات تكميلي و تعديلي درباره ميثاقنامه را ميپذيريم.
به گزارش خبرگزاري فارس، پس از انتقادات به ميثاقنامه الازهر درباره آينده مصر، اين دانشگاه بزرگ اسلامي اعلام كرد كه پيشنهادات تعديلي اين ميثاقنامه را خواهد پذيرفت.
بنابر گزارش روزنامه الاهرام، الازهر اعلام كرده است كه ميثاقنامه الازهر كه چند هفته پيش صادر شده، مطروحهاي به همه امت اسلامي است تا با بحث و بررسي آن، آراي بنيادي و سازنده خود درباره ميثاقنامه الازهر را ارائه دهند.
«محمود عزب» مشاور شيخ الازهر پس از ديدار «احمد الطيب» با انديشمندان مصري اعلام كرد: اين ميثاقنامه امر مقدسي نيست و الازهر منتظر آرا و انديشههاي تكميلي و تعديلي درباره ميثاقنامه است و اين امر نيازمند جلسات متعدد ديگري است.
وي افزود: روشي عمومي كه الازهر اتخاذ كرده بازكردن باب نظام دمكراتيك مبتني بر شورا است و اين امري است كه همچنان در الازهر مورد مناقشه و مقابله است.
به گزارش فارس، به گزارش فارس، شيخ الازهر هفته پيش با ارائه ميثاقنامهاي يازدهبندي و حمايت از مدل غربي «حكومت ملي دمكراتيك مدرن» اعلام كرد: اسلام «حكومت ديني روحانيون» را به رسميت نميشناسد و ما هرگونه تفكر تكفيري در مصر و جهان اسلام را رد ميكنيم.
اين در حالي است كه تاكنون غرب در موضعگيريهاي متفاوت از اين ميثاقنامه استقبال كرده است كه در مهمترين آن روزنامه كانادايي «گلوب اند ميل» نوشت: ميثاقنامه الازهر در تقابل با اخوان المسلمين و ايران بود و دمكراسي ليبرالي در مصر در نهايت به «حذف جايگاه فقه ديني» منجر خواهد شد و الازهر با عمر هزار ساله خود به مبادي سياسي مدرن مراجعه خواهد كرد.
به نظر ميرسد اعلام الازهر درباره پذيرش انتقادات علمي و تخصصي به ميثاقنامه اخير، نقطه مثبتي و آغازيني است كه ميتواند موجب تقويت رابطه الازهر و قم و نهايتا تغيير نگاه اين نهاد بزرگ ديني اهلسنت شود كه نقش علماي حوزه در آن بسيار مؤثر خواهد بود.