تنوع رشتههايی همچون حفظ، قرائت و مقالهنويسی قرآنی در مسابقات بينالمللی قرآن ايران از ويژگیهای شاخص اين رقابتها نسبت به مسابقات بينالمللی قرآن در كشورهای ديگر جهان است.
«سيدعلی عبدالمجيد عبدالسميع»، معاون كميته بررسی مصاحف الازهر و داور مصری بيست و هشتمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن ايران، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ضمن بيان اين مطلب گفت: مسابقات بينالمللی قرآن ايران با ديگر كشورها متفاوت است، زيرا رقابتهای قرآنی ايران در رشتههای متنوعی همچون حفظ، قرائت و مقالهنويسی قرآنی برگزار میشود؛ در حالی كه در بيشتر كشورها رقابتهای قرآنی از تنوعی مانند مسابقات ايران برخوردار نيست.
بازرس قاريان در وزارت اوقاف و امور اسلامی مصر در ارزيابی خود از كميته داوران اين دوره از رقابتها گفت: اين كميته با دقت، برنامهريزی و سازماندهی خاصی تشكيل شده و تلاش میكنند بر رقابتها نظارت دقيق داشته و حق هيچ متسابقی ضايع نشود.
سيدعلی عبدالمجيد عبدالسميع درباره تجربيات داوری در مسابقات بينالمللی قرآن گفت: در مسابقات بينالمللی قرآن عربستان سعودی، قطر، امارات و رقابتهای داخلی قرآن در الازهر بهعنوان داور فعاليت داشتهام و اين برای دومين بار است كه در مسابقات بينالمللی قرآن ايران حضور میيابم.
عبدالمجيد عبدالسميع در ادامه با اشاره به جايگاه كميته داوران در مسابقات قرآن افزود: داوران در اين رقابتها مسئوليتی سنگين بر عهده دارند و برای جلب رضای خدا تمام تلاش خود را به كار میگيرند كه قضاوت صحيح و قابل قبولی ارائه دهند.
وی در ادامه اين گفتوگو، برگزاری مسابقات قرآن را نعمت و بركتی الهی برای جمهوری اسلامی ايران دانست و گفت: قرآن نور و بركتی عظيم است كه با قرائت آن، بَلا دور و خير و خوبی در جامعه حاكم میشود.
وی با اشاره به نقش مسابقات قرآن در تحقق وحدت اسلامی گفت: برگزاری مسابقات با حضور نمايندگان كشورهای مختلف از اقصی نقاط دنيا، اتحاد و يكپارچگی مسلمانان را به تصوير میكشد؛ اتحادی كه هم در قرآن تأكيد شده و نبی مكرم اسلام(ص) نيز منادی آن بود.
معاون كميته بررسی مصاحف الازهر پيادهكردن دستورهای قرآن در زندگی را لازمه تشكيل جامعهای قرآنی دانست و اضافه كرد: اگر در مسير قرآن گام برداريم و حاكمان و سران كشورها تمسك به قرآن را مورد توجه قرار دهند و براساس قرآن زندگی كنند، جامعه مسير صحيحی در پيش گرفته و موفق خواهد شد.
اين داور بينالمللی قرآن در ادامه نقش والدين در تربيت فرزندان صالح و قرآنی را تبيين و تأكيد كرد: والدين بايد فرزندان خود را از كودكی در مراكز آموزشی قرآن نامنويسی كرده تا در محضر اساتيد مجرب، شيوهها و اصول حفظ قرآن را بياموزند و تقوای الهی در پيش گرفته و از افكار منحرف و توطئههای دشمنان حفظ و مصداق بارز آيه 110 سوره آل عمران: «كُنتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَیْرًا لَّهُم» (شما بهترين امتی هستيد از ميان مردم پديد آمده، كه امر به معروف و نهی از منكر میكنيد و به خدا ايمان داريد اگر اهل كتاب نيز ايمان بياورند ،برايشان بهتر است) شوند.
سيدعلی عبدالمجيد عبدالسميع در پايان ابراز اميدواری كرد: مسابقات قرآن در جمهوری اسلامی ايران هر ساله با اهتمام ويژه مسئولان ادامه داشته و روند رو به رشدی را دنبال كند