واحد مرکزی خبر/ یک وکیل فرانسوی به نام رژیم لیبی از ناتو به دیوان کیفری بین المللی شکایت کرد
مارسل سکالدی، وکیل فرانسوی، روز دوشنبه اعلام کرد به نام رژیم معمر قذافی نامه ای به دیوان کیفری بین المللی فرستاده و ضمن محکوم کردن عملیات ناتو در لیبی از این نهاد قضایی بین المللی خواسته است درباره جنایات جنگی که ناتو در این کشور آفریقایی مرتکب شده است، تحقیق کند. مارسل سکالدی که در کنفرانسی مطبوعاتی در پاریس سخن می گفت، خاطر نشان کرد تحقیق لوئیز مورنو اوکامپو، دادستان دیوان کیفری بین المللی که در تاریخ بیست و هفتم ژوئن به صدور حکم بین المللی بازداشت معمر قذافی و برخی از مسئولان رژیم وی منجر شد، مطابق با قوانین و معیارهای قضایی بین المللی که مشروعیت و مقبولیت جهانی دارد، صورت نگرفته است.
وکیل مدافع فرانسوی تاکید کرد مشخص نیست که اوکامپو چگونه و بر چه اساسی تحقیقات خود را انجام داده است، مشخص نیست چه کسی در مکان وقوع جنایت حضور یافته است و چه کسانی و چگونه قربانیان این جنایات را مشاهده کرده اند.
سکالدی خاطر نشان کرد اواخر ژوئن از طرف محمد القمودی، وزیر دادگستری لیبی، ماموریت یافته است تا برای دفاع از منافع لیبی در نهادهای قضایی بین المللی تلاش کند.
این وکیل مدافع فرانسوی تاکید کرد قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت سازمان ملل متحد از مسیر و اهداف اصلی خود منحرف شده است بنابراین دادستان دیوان کیفری بین المللی باید درباره حملات هوایی ناتو در لیبی که در حقیقت جنایت جنگی محسوب می شوند، تحقیق کند.
وی افزود نیروهای ناتو مکانهایی را بمباران می کنند که در گذشته مواضع نظامی نیروهای قذافی بوده اما اکنون به مکانها و اهدافی غیر نظامی تبدیل شده اند.
بنابراین طبق منشور رم ( پیمانی که بر اساس آن دیوان کیفری بین المللی تاسیس شد) حملات و بمبارانهای ناتو در لیبی که غیر نظامیان را هدف قرار می دهند، جنایات جنگی محسوب می شوند. مارسل سکالدی تاکید کرد اگر مورنو اوکامپو درباره این جنایات تحقیق نکند، به معنای آن است که دیوان کیفری بین المللی نه عدالت را رعایت می کند و نه استقلال دارد و این نهاد به جای رعایت مقررات بین المللی، معیارهای دوگانه را دنبال می کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، مارسل سکالدی که در گذشته وکیل مدافع لوران باگبو رئیس جمهور پیشین ساحل عاج بوده است، از آن چه که در حال حاضر در مناطق تحت کنترل انقلابیون لیبی می گذرد، ابراز تاسف کرد و گفت اینکه در این مناطق اتباع کشورهای جنوب صحرای آفریقا مانند گوسفند سر بریده می شوند، جنایت برضد بشریت است.