خبرگزاري فارس: به سبب خودداري احزاب مهم براي حضور در رقابت انتخاباتي و تحريم آن از سوي برخي جريانهاي اين كشور در انتخابات رياست جمهوري الجزاير، عبدالعزيز بوتفليقه كه به پايان دوره رياست جمهوري خود نزديك ميشود از بخت بيشتري براي پيروزي در انتخابات برخوردار است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه " الاتحاد " چاپ امارات، انتخابات الجزير براي ممانعت از انجام حملات تروريستي در ميان تدابير امنيتي شديد برگزار مي شود و دستگاههاي امنيتي از حضور 160 هزار پليس براي تامين امنيت راي دهندگان خبر دادهاند.
بر اساس آمار حدود 6/20 ميليون نفر از مردم الجزاير واجد شرايط راي دادن هستند و فردا آراء خود را در 47هزار و 150 صندوق راي مي اندازند تا در انتخابات دومين كشور بزرگ آفريقايي شركت كنند. انتظار مي رود بيش از يك ميليون نفر از اتباع الجزاير كه در كشورهاي ديگر زندگي مي كنند نيز در اين راي گيري شركت كنند.
5 كانديداي ديگر اين انتخابات تلاش مي كنند كه آراء بيشتري از ميان بيست ميليون راي دهنده بدست آورند، اما در طول تبليغات براي انتخابات هيچ كدام نتوانستند به طور جدي محبوبيت كسب كنند و به نظر ميرسد كه عبدالعزيز بوتفليقه 72 ساله كه در سال 2004 با كسب 99/84 درصد آرا در انتخابات پيروز شد، از حمايت و محبوبيت بيشتري در ميان مردم برخوردار باشد.
از زمان آغاز تبليغات انتخاباتي در هيجدهم مارس و با افزايش نسبت امتناع مردم از شركت در انتخابات، كانديداها براي حضور گسترده مردم ،به مناطق مختلف الجزاير سفر كردند.
بوتفليقه نيز از ميان 48 استان الجزاير كه مساحت تقريبي آن دو برابر مسافت فرانسه است، به 32 استان سفر كرد و طرفدرانش حدود هشتاد هزار تجمع انتخاباتي براي وي برگزار كردند.
"لوييزه حنون " كانديداي زن 56 ساله و رهبر حزب كارگر و علي فوزي رباعين 54 ساله موسس حزب " عهد 54 "( با اشاره به انقلاب الجزاير در سال 1954)، براي بار دوم در اين انتخابات شركت مي كنند و در سال 2004 به ترتيب 1 درصد و 63 صدم درصد از آراء را در انتخابات به دست آوردند.
همچنين "موسي تواتي " (56 ساله)، رهبر حزب جبهه ملي الجزاير، محمد السعيد (62 ساله)، رهبر حزب عدالت و توسعه اسلامي ميانه رو و "محمد جهيد يونسي "، دبير كل جنبش اصلاح ملي (48 ساله)، در عرصه سياسي وارد شدند، اما كمبود امكانات مالي در رقابت با بوتفليقه، مانع موفقيت آنها شد و بوتفليقه ابراز اميدواري كرده كه با اكثريت قاطع آراء در اين انتخابات نيز پيروز شود.
انتخاب مجدد بوتفليقه تا حد زيادي قطعي است و احزاب مخالف از جمله تجمع فرهنگ و دموكراسي، جبهه نيروهاي سوسياليست و عبدالله جاب الله يكي از رهبران اسلامگرايان اعلام كردهاند كه انتخابات را تحريم مي كنند، زيرا نتيجه آن از پيش تعيين شده است.
در همين حال كارشناسان الجزايري صرف نظر از رئيس جمهوري كه در انتخابات برگزيده خواهد شد، معتقدند كه نامزدهاي گروه هاي سياسي شركت كننده در اين انتخابات با استفاده از فرصتهاي تبليغاتي و به چالش كشيدن حاكميت، امكان بروز چهرههاي سياسي جديد و تاثير گذار در عرصه اين كشور را فراهم خواهند كرد.
"محمد جهيد يونسي " نامزد جنبش "اصلاح ملي " در انتخابات رياست جمهوري الجزاير در گفت و گو با خبرنگار العالم ابراز اميدواري كرد كه نسل جديدي از سياستمداران وابسته به گروههاي سياسيي در برابر قبضه حاكميت از سوي بوتفليقه بروز كنند.
وي گفت: اين مساله احتمالا خواهد توانست شرايط سياسي جديدي را در الجزاير ايجاد كند.
يونيسي افزود: اميدواريم حضور احزاب سياسي در صحنه و رويكردهاي آنان پس از پايان انتخابات رياست جمهوري نيز به عنوان رقيب بوتفليقه همچنان مداومت داشته باشد.
ناظران سياسي نيز متعقدند به دليل حضور گروههاي سياسي رقيب در صحنه انتخابات الجزاير اين امر شرايط سياسي جديدي را در كشور ايجاد خواهد كرد.
"اسماعيل معراف " استاد دانشگاه الجزايري در اين خصوص به خبرنگار العالم گفت: وضعيت سياسي الجزاير پس از مشخص شدن نتايج انتخابات تغيير خواهد يافت و شكاف سياسي كه به سبب خودداري احزاب مهم به حضور در رقابت انتخاباتي و تحريم انتخابات از سوي گروه ها به وجود آمده است، پر خواهد شد و اين مساله سبب بروز نيروهاي سياسي قدرتمند و چهرههاي جديد خواهد شد.
در اين ميان جبهه نيروهاي سوسياليست معتقد است برگزاري اين انتخابات كه در شرايط ناعادلانه برگزار مي شود با هدف كسب وجهه سياسي براي نظام حاكم صورت ميگيرد.
"عبدالكريم طابو " دبير كل جبهه نيروهاي سوسياليست در الجزاير در مصاحبه با خبرنگار العالم، ايجاد هرگونه تغيير سياسي در خلال برگزاري اين انتخابات را رد كرد و گفت: آنچه كه هم اكنون در الجزاير وجود دارد هرج و مرج سياسي است .
خبرگزاري فارس