واحد مرکزی خبر / طرح ایجاد نظام بانکداری اسلامی در نیجریه سبب ایجاد منازعاتی بین گروههای مسلمان و مسیحی در این کشور آفریقایی شده است.
دو هفته پیش بانک مرکزی نیجریه مراحل نهایی تصویب قوانین نظام بانکی بدون بهره را در این کشور انجام داد که شامل بانکداری اسلامی می شود. بانک مرکزی نیجریه اعلام کرد ایجاد نظام بانکداری اسلامی بخشی از اقدامات دولت نیجریه برای بهبود اوضاع اقتصادی این کشور و افزایش تضمین های مالی است. سانوسی لامیدو سانوسی رئیس بانک مرکزی نیجریه در کنفرانسی دراین باره در ابوجا اعلام کرد : نظام بانکی بدون بهره ، مشوق های واقعی و گزینه های خوبی برای سرمایه گذاران فراهم می آورد.
بانک مرکزی نیجریه همچنین اعلام کرد قصد دارد سوکوک - اوراق بهادار اسلامی - را طی دو سال در این کشور منتشر کند. لامیدو سانوسی گفت: توسعه سریع و افزایش دارایی در خاورمیانه میل و رغبت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در آفریقا و دیگر مناطق جهان را افزایش داده است.
با وجود بازارهای خوب و فرصتهای بالقوه برای سرمایه گذاری در نیجریه، ما پیش بینی می کنیم نیجریه مقصد نهایی بسیاری از سرمایه گذاران باشد.
با این حال تصمیم برای ایجاد بانکداری اسلامی در نیجریه چندین سال موضوع بحث میان مقامات این کشور بود.
رهبران مذهبی مسیحی نیجریه معتقدند لامیدو سانوسی - که خود یک مسلمان است و دو سال پیش به ریاست بانک مرکزی نیجریه منصوب شد - از ایجاد بانکداری اسلامی در این کشور نیات پنهانی دارد. اسقف اعظم کلیسای کاتولیک نیجریه گفت سرعت بخشیدن به تلاشها برای ایجاد بانکداری اسلامی در نیجریه در واقع قسمتی از طرحها برای تبدیل کردن نیجریه به یک کشور اسلامی است. اولوبونمی اوکوگیه گفت: ما مخالف ایجاد سیستم بانکداری اسلامی در نیجریه هستیم زیرا این اقدام تلاشی دیگر برای محدود کردن مسیحیان در نیجریه محسوب می شود.
نیجریه یک کشور سکولار است.
ما باید درباره عقاید مذهبی دیگران حساس باشیم.
اسقف اعظم کلیسای کاتولیک نیجریه در بیانیه ای اعلام کرد: ایجاد بانکداری اسلامی در نیجریه تنشهای مذهبی در این کشور رابدتر خواهد کرد.
کینگسلی موقالو معاون بانک مرکزی نیجریه گفت: هیچ قصد و نیتی خاصی از ایجاد بانکداری اسلامی در نیجریه وجود ندارد.
این یک مساله مالی است یک موضوع مذهبی نیست.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاگوس، عبدالطیف ادگبایت دبیر کل شورای عالی امور اسلامی نیجریه گفت با ایجاد سیستم بانکداری اسلامی در هفتاد و پنج کشور جهان از جمله کشورهای مسیحی آمریکا ، انگلیس، آلمان و فرانسه به همراه کشورهای آفریقایی مانند آفریقای جنوبی و کنیا، نمی توان ایجاد چنین نظامی را در نیجریه نادیده گرفت.
نیمی از جمعیت صد و پنجاه میلیونی نیجریه مسلمان و نیمی دیگر مسیحی هستند.