واحد مرکزی خبر / در حالی که انقلابیون لیبیایی حملات خود را برای نزدیک شدن به طرابلس پایتخت این کشور آغاز کرده اند، دولت لیبی گزارشها درباره مذاکره برای کناره گیری قذافی از قدرت و خارج شدن او از کشور را تکذیب کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، انقلابیون لیبیایی اعلام کردند پس از جلب موافقت نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو، حملات خود را علیه گردانهای قذافی که در فاصله حدود پنجاه کیلومتری جنوب طرابلس مستقر هستند آغاز کرده اند.
ابراهیم صابر در گزارشی اعلام کرد: به رغم آن که گفته می شود مذاکرات برای دستیابی به راه حلی سیاسی به منظور پایان دادن به بحران در لیبی آغاز شده است، دهها نفر در حملات توپخانه ای گردانهای قذافی به مواضع انقلابیون در منطقه دفنیه در غرب مصراته کشته یا زخمی شدند.
این منطقه در فاصله دویست کیلومتری شرق پایتخت لیبی قرار دارد.
انقلابیون لیبیایی در چند هفته اخیر بارها حملات گردانهای قذافی را به شهر مصراته دفع کرده اند ولی حملات توپخانه ای اخیر به مواضع انقلابیون چند روز پس از آن صورت گرفت که معمر قذافی رهبر لیبی از هوادارانش خواست به سمت مصراته حرکت کنند.
همزمان با این حوادث، انقلابیون مستقر در غرب لیبی اعلام کردند حملات خود را برای نزدیک شدن به طرابلس از سمت غرب آغاز کرده اند.
انقلابیون هم اکنون در فاصله حدود هشتاد کیلومتری طرابلس مستقر هستند.
تشدید درگیریها در جبهه های جنگ در لیبی با توقف ارسال سلاح از طرف فرانسه برای انقلابیون به علت فشارهای روسیه، همزمان شده است.
فرانسه در توجیه توقف فروریختن سلاح و مهمات برای انقلابیون در غرب لیبی با استفاده از چتر نجات اعلام کرد انقلابیون اکنون در شرایطی هستند که می توانند خودشان اوضاع را مدیریت کنند.
با این حال، وزیر دفاع فرانسه درباره توانایی انقلابیون لیبیایی برای اجرای حمله ای گسترده به طرابلس پایتخت لیبی ابراز تردید کرد. همزمان با این تحولات، تلاشهای اتحادیه آفریقا برای دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران لیبی ادامه دارد.
جان پینگ کمیسر اتحادیه آفریقا که به آلمان سفر کرده است در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنگلا مرکل اعلام کرد، به نظر ما راه حل بحران در لیبی باید سیاسی باشد.
راه حل های مختلفی وجود دارد و حتی می توان راه حلهای چند مرحله ای در این خصوص ارائه کرد ولی در نهایت این راه حل باید سیاسی باشد.
ما آماده همکاری با سایر کشورهای جهان به منظور یافتن راه حلی سیاسی برای بحران در لیبی هستیم. این موضع جان پینگ با استقبال آنگلا مرکل همراه شد هرچند وی بر لزوم پایان سیطره قذافی بر لیبی تاکید کرد.
هانگ لی سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز از تلاشهای اتحادیه آفریقا برای یافتن راه حلی سیاسی برای بحران لیبی اعلام حمایت کرد. جاکوب زوما رئیس اتحادیه آفریقا نیز پس از جلب حمایت روسیه برای حل سیاسی بحران در لیبی از طرفهای لیبیایی خواست فورا مذاکرات صلح را آغاز کنند.
وی همچنین از ناتو خواست شورای ملی انتقالی لیبی را متقاعد کند که پیش شرطهای خود را برای آغاز مذاکرات کنار بگذارد.
این شورا طرح اتحادیه افریقا را به این علت که در بر دارنده راهی برای کنار رفتن قذافی از قدرت نیست، رد کرده است.
در چنین شرایطی سخنگوی دولت لیبی با تکذیب مقاله یک روزنامه روسی درباره آمادگی قذافی برای کناره گیری از قدرت در برابر دریافت تضمین های امنیتی گفت، قذافی نمادی تاریخی برای لیبی است و نمی توان بر سر وضعیت وی گفتگو و چانه زنی کرد.
این سخنگو همچنین بار دیگر بر واقعی بودن خبر گفتگوی مقامات لیبیایی با نمایندگان شورای ملی انتقالی در رم پایتخت ایتالیا تاکید کرد هرچند ایتالیا این مسئله را تکذیب کرده است. تحلیلگران و دیپلماتها در پایتختهای غربی در خصوص مفهوم موضع گیری های اخیر طرابلس با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
گروهی از آنان می گویند قذافی تلاش برای یافتن راه گریز را آغاز کرده است و عده ای دیگر می گویند رژیم حاکم بر لیبی علامت های ضد و نقیضی درباره راه حل های سیاسی احتمالی ارسال می کند با این هدف که بین غرب و انقلابیون لیبیایی اختلاف ایجاد کند.