نماينده زيمبابوه در مسابقات بينالمللی قرآن ايران پيشنهاد داد كه با توجه به تعداد زياد شركتكنندگان در اين مسابقات و رقابت تنگاتنگ آنان به دليل بالا بودن سطح قرائتها، تعداد راهيافتگان به دور نهايی اين مسابقات در سالهای آتی افزايش يابد.
«محمد اولاد»، قاری 30 ساله كشور زيمبابوه، شركتكننده در بيست و هشتمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن كريم ايران، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: شركتكنندگان زيادی از كشورهای مختلف در مسابقات بينالمللی قرآن ايران حضور میيابند كه عموماً از سطح و توانايیهای بالايی برخوردار هستند، از اين رو رقابتها بسيار تنگاتنگ است و انتخاب تنها 5 برگزيده از هر گروه پيروزی در اين مسابقات را بسيار سخت و دشوار میكند.
وی افزود: اگر تعداد برگزيدگان هر كدام از رشتههای حفظ و قرائت بيشتر شود به عنوان مثال در هر رشته 10 نفر به عنوان برنده انتخاب شوند، انگيزه قاريان و حافظان برای شركت در اين مسابقات افزايش خواهد يافت.
محمد اولاد كه امسال برای اولين بار در مسابقات بينالمللی قرآن كريم ايران شركت كرده بود، گفت: از سال 1996 قرائت قرآن را آغاز كرده و به صورت پياپی در مسابقات قرآنی كه در سطح ملی در كشور زيمبابوه برگزار میشود؛ شركت و مقاماتی را نيز كسب كرده است. وی در سال 2001 نيز در مسابقات بينالمللی قرآن مصر حضور داشته و به كسب مقام پنجم در رشته قرائت اين دوره از مسابقات نائل آمده است.
نماينده كشور زيمبابوه در رشته قرائت در ادامه توضيح داد كه قرآن و شيوههای قرائت را نزد يك مدرس قرآن از كشور هند با نام «مولانا صباح» فرا گرفته و از ميان قاريان بينالمللی قرآن كريم، قرائت «محمد محمود طبلاوی» از كشور مصر را به دليل صوت زيبا و روانخوانی، بيش از سايرين میپسندد و شيوه قرائت او را الگوی قرائت خود قرار داده است.
وی گفت: در كشور زيمبابوه مراكز، نهادها و دانشگاههای متعددی به آموزش قرآن و علوم قرآنی میپردازند كه برخی از آنها خصوصی هستند و برخی ديگر از جانب دولت زيمبابوه حمايت میشوند.
اين قاری زيمبابوهای گفت: خوشبختانه دولت زيمبابوه به پيروان اديان مختلف اجازه میدهد كه به فعاليتهای دينی بپردازند؛ بنابراين شهروندان مسلمانان زيمبابوه فعاليتهای قرآنی متعددی دارند و از جانب دولت اين كشور نيز حمايت میشوند.