واحدمرکزیخبر/ یک کارشناس امریکایی ، راهبرد غرب در لیبی را اشتباه توصیف کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، هارلان اولمان کارشناس ارشد موسسه مطالعات بین المللی و راهبردی در واشنگتن و افسر سابق نیروی دریایی امریکا گفت: سیر تحولات در لیبی به گونه ای است که نمی توان گفت درگیری ها در این کشور به پایان خود نزدیک می شود.
معمر قذافی، رهبر لیبی از چهل و یک سال پیش در لیبی در مسند قدرت بوده است. وضعیت کنونی لیبی نشان می دهد که شبه نظامیان مخالف قذافی راهبرد مشخصی برای غلبه بر قذافی ندارند. این نیروها به شدت فاقد سازماندهی هستند.
با این اوصاف، این نگرانی جدی وجود دارد که درگیری ها در لیبی برای مدت طولانی ادامه داشته باشد.بعید است قذافی در اینده نزدیک سرنگون شود.
اینده لیبی مبهم است. مشکل لیبی دوگانه است. از یک سو، شاهد فعالیت شبه نظامیان فاقد سازماندهی و برنامه هستیم و از سوی دیگر شاهد وجود فردی به نام قذافی هستیم که براحتی حاضر نیست از قدرت دست بکشد. هارلان اولمان در ادامه افزود: به نظر می رسد جنگ در لیبی طولانی خواهد شد.
مشخص نیست که شبه نظامیان مخالف در لیبی چه ماهیتی دارند و ایا انها حکومتی بهتر از قذافی را در این کشور حاکم خواهند کرد یا خیر.
متاسفانه راهبرد اتحادیه عرب و ناتو درباره لیبی از همان ابتدای امر اشتباه بود.
باید در برخورد با معمر قذافی از این تهدید استفاده می شد که از نیروی نظامی زمینی و پیاده نظام استفاده خواهد شد.
اگر برای بیرون راندن معمر قذافی از صحنه قدرت برنامه ریزی نشود، نمی توان انتظار داشت چنین هدفی تحقق پیدا کند.باتوجه به اینکه دادگاه بین المللی کیفری برضد معمر قذافی کیفرخواست صادر کرده ، کار در لیبی دشوارتر شده است زیرا قذافی به خوبی می داند که نمی تواند به هیچ جا برود و درنتیجه برای باقی ماندن در قدرت از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد بود. نحوه عملیات غرب در لیبی اشتباه بوده است.
برای قذافی راه خروج از این وضعیت درنظرگرفته نشده، ماهیت شبه نظامیان مخالف در لیبی شناخته نشده و غرب راهبرد مشخصی درباره لیبی مدنظر نداشته است. هارلان اولمان در ادامه گفت: وضعیت لیبی بسیار در هم ریخته است.
لیبی نفت دارد. جمعیت این کشور شش و نیم میلیون نفر است. باتوجه به اینکه جمعیت مصر هشتاد میلیون نفر است و این کشور جایگاه بسیار مهمتری در منطقه دارد، مساله لیبی در حاشیه قرار دارد.
باید توجه داشت که معمر قذافی از جنگ افزارهای کشتار جمعی اش دست کشید و از القاعده و گروههای اسلامگرای تروریست رویگردان شده است. قذافی در چهل و یک سال گذشته در لیبی به پیشرفتهایی دست پیدا کرده است.
البته این سخن به معنای حمایت از قذافی نیست. واقعیت ان است که امریکا در عراق به اقداماتی مبادرت کرد که هنوز حل نشده است. وضعیت مصر هم مبهم است. درنتیجه کاملا طبیعی است که لیبی در کانون توجه نباشد.