واحد مرکزی خبر / شبکه الجزیره انگلیسی اعلام کرد سفر اخیر مقام وزارت خارجه چین به شهر بنغازی در راستای تامین منافع اتی پکن در لیبی است.
به گزارش این شبکه ،زینب خضر خبرنگار شبکه در بنغازی درباره دومین سفر مقامات چین به لیبی در یک ماه اخیر گفت چین به خلاف بسیاری از دیگر کشورها هنوز شورای ملی انتقالی لیبی را به عنوان تنها نماینده مشروع مردم این کشور به رسمیت نشناخته است.
پکن در واقع در یک فرایند تدریجی مناسبات خود را با این شورا افزایش داده است و اکنون بسیاری می پرسند ایا چین متوجه انزوای فزاینده سرهنگ قذافی و اینده مبهم او شده است.
بدیهی است که چین به دنبال حفظ و تامین منافع تجاری خود در لیبی است.
چین هم اکنون در طرح های عمرانی و حتی پروژه ای مخابراتی در لیبی مشارکت دارد.
پیش از اغاز قیام مردم لیبی حدود سی و پنج هزار کارگر چینی در مناطق مختلف این کشور کار می کردند.
بنابراین، این سوال مطرح است که ایا چین به دنبال تضمین و حفظ منافع اتی خود در لیبی است؟ در پاسخ باید گفت شورای انتقالی لیبی تعهد خود را نسبت به همه قراردادهای لیبی با چین اعلام کرده است.
اما در عین حال، شاهد بودیم که مقام وزارت امور خارجه چین، نوعی مذاکره سیاسی را بین انقلابیون لیبی و دولت معمر قذافی خواستار شد که شورای انتقالی احتمالا با ان مخالفت خواهد کرد.
انها تصریح کرده اند که به چیزی کمتر از خروج قذافی از لیبی رضایت نخواهند داد و نوع توافق سیاسی را اقدام بر خلاف خواسته ملت لیبی می دانند. خضر همچنین درباره فضای حاکم بر بنغازی و اینکه ایا مردم لیبی بیشتر نسبت به تکمیل عملیات و حمله به طرابلس تمایل دارند یا مذاکره سیاسی، گفت همه خواستار پیشروی انقلابیون به سمت طرابلس هستند و باور ندارند که مذاکره و دستیابی به توافق میسر باشد.
حرف اول و اخر انها این است که قذافی باید برود.
این سخنی است که شما می توانید از زبان بسیاری از لیبیایی ها بشنوید.
بنابراین، هر نوع پیشروی مخالفان قذافی چه بزرگ و چه کوچک، در حد تسخیر شهر کوهستانی در نزدیکی طرابلس، پیروزی شمرده می شود.
مردم حتی پیشروی انقلابیون از مصراته به شهری در فاصله نه کیلومتری را موفقیت می دانند اما طولانی شدن نبرد نیز منجر به افزایش یاس انها شده است و طولانی شدن این جنگ نیز قطعا نگرانی های بیشتر را به همراه خواهد داشت.
مردم لیبی در بنغازی اکنون می پرسند چرا اعضای کمیته اجرایی شورای انتقالی تا این حد وقتشان را برای سفرهای خارجی صرف می کنند؟ ایا انها به دنبال منافع شخصی خود هستند یا منافع کشور را مد نظر دارند؟ برخی حتی درباره احتمال امضای قراردادهای تجاری میان اعضای شورا و مقامات سایر کشورها سخن می گویند.
به هر حال باید اذعان داشت که شورای انتقالی لیبی، نهادی منتخب نیست و نمی توان انتظار داشت که به سادگی در مقابل مردم لیبی پاسخگو باشد.
طولانی شدن دوره گذار به دموکراسی در لیبی نیز قطعا مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.