رسانه هاي چيني امروز (پنج شنبه) از ديدار ديپلمات اين كشور با رهبران انقلابيون ليبيايي در شهر بنغازي خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پكن، 'چن شيائودونگ' معاون امور شمال آفريقاي وزارت امور خارجه چين، در ديدار با مقامات شوراي ملي انتقالي ليبي خواستار ارايه راهكار سياسي سريع براي حل بحران چهارماهه ليبي شد و از انقلابيون خواست تا با مقامات دولت 'معمر قذافي' مذاكره كنند.
شوراي ملي انتقالي ليبي تمايل خود را براي ارتقاي روابط با چين اعلام كرده و وعده داده است تا از چيني هاي ساكن ليبي و طرح هاي چيني در مناطق تحت كنترل انقلابيون محافظت كند.
چين تا چندي پيش، سياست عدم مداخله را در مورد بحران ليبي اتخاذ كرده و بارها خواستار پايان دادن مسالمت آميز به خيزش مردمي در اين كشور شده بود.
اما به نظر مي رسد اكنون تعامل پكن در اين بحران بيشتر شده است و مقامات چيني بارها با رهبران انقلابي ليبي ديدار كرده اند.
در پي ديدار 'محمود جبريل' نخست وزير شوراي ملي انتقالي ليبي با 'يانگ جيچي' در پكن در ماه گذشته، اين كشور شوراي ملي انتقالي ليبي را به عنوان 'يكي از مهم ترين طرفين در مذاكرات' دانست.
چين روابط تجاري گسترده اي با ليبي دارد و غير از خريدار عمده نفت اين كشور، طرح هاي مخابراتي و احداث راه آهن را نيز در دست دارد. در پي قيام مردم ليبي عليه قذافي، چين مجبور به تخليه 35 هزار نفر از اتباع شاغل خود در ليبي شد.
مردم ليبي با الهام از انقلاب هاي مردم تونس و مصر كه به حكومت هاي مستبدانه 'زين العابدين بن علي،' و 'حسني مبارك' ديكتاتورهاي مخلوع اين كشورها، خاتمه دادند، در برابر رژيم بيش از 40 ساله قذافي به پاخاسته اند.
قيام مردم ليبي با سركوب شديد قذافي و نيروهاي وي مواجه شد كه در پي آن سازمان ملل متحد قطعنامه پرواز ممنوع بر فراز كشور ليبي را تصويب كرد.
بر اساس اين قطعنامه، كشورهاي غربي به رهبري آمريكا و به بهانه محافظت از شهروندان ليبيايي از روز 19 ماه مارس سال جاري ميلادي (28 اسفند 1389) به اين كشور حمله كردند.
بر اساس اعلام شوراي ملي انتقالي ليبي، از زمان آغاز انقلاب ليبي عليه رژيم قذافي در اواسط فوريه هزاران نفر كشته و يا مجروح شده اند.
همچنين گفته مي شود كه از زمان حمله نظامي كشورهاي خارجي به ليبي شمار زيادي از مردم غير نظامي نيز در اين كشور كشته شدهاند.