وزیر امور خارجه دولت انتقالی تونس با تاکید بر اینکه ما به پنج سال زمان برای برقراری دموکراسی در کشورمان نیاز داریم، خاطر نشان کرد ملت ما هرگز بازگشت به گذشته را نخواهد پذیرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، "مولدی کفی" وزیر امور خارجه دولت انتقالی در تونس در گفتگو با روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط بد اقتصادی در کشور شما آیا تونس با برپایی این انقلاب در معرض خطر آسیب قرار گرفته است؟ اظهار داشت : یک انقلاب مانند انقلاب تونس زودرنج نیست. در سالهای گذشته اقتصاد تونس به صورت منظم حدود پنج درصد در سال رشد داشته است که به واسطه تلاش اقتصاددانها و تاجران شایسته ای که در کشور داشتیم این شرایط ایجاد شده بود.
وی افزود: اما رئیس جمهوری سابق کشور ما، "بن علی" و خانواده او به واسطه کارهایی که انجام دادند از رشد و شکوفایی بهتر اقتصاد کشور ما جلوگیری کردند. متخصصان به ما اطمینان داده اند که اقتصاد ما بیش از گذشته و هفت درصد در سال می تواند رشد داشته باشد.
وزیر امور خارجه دولت انتقالی تونس در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا جوانان تونسی تحمل دارند و زمان طولانی را که برای بهبود شرایط در کشورشان لازم است، صبر می کنند؟ اظهار داشت : بله . ما بیست و سه سال حکومت دیکتاتوری بن علی را تحمل کردیم و من اعتقاد دارم که ما باید هنوز دو،سه ،چهار یا پنج سال دیگر صبر کنیم. حکومت یک تصمیم پنج ساله را برای این منظور مد نظر قرار داده است.
وی در ادامه با اشاره به تصمیمات دولتی در طول این پنج سال برای بهبود شرایط اقتصادی کشور و رفع بیکاری گفت : به نظر من ما در آینده می توانیم بر بیکاری غلبه کنیم.
کفی در ادامه با تاکید بر اینکه تونسی ها امروز برنامه های اقتصادی گسترده تری با اروپا را انتظار دارند و اروپا باید بازارهای خود را بیش از پیش به سوی تولیدات کشور ما باز کند اظهار داشت : یک تونس پایدار می تواند الگویی برای دیگر کشورها و یک برگ برنده برای پایداری اروپا باشد.
وی در ادامه درباره موضع تونس درخصوص عملیات نظامی ناتو در لیبی گفت : ما از هر اقدامی که رنج ملت لیبی را پایان دهد به ویژه کمکهای انسانی حمایت می کنیم. ملت تونس تا به حال با سعه صدر و گذشت در برابر لیبی موضع گرفته است. حدود پانصد هزار پناهنده از لیبی به کشور ما آمده اند. خانواده های تونسی خانه ها و غذای خود را با برادران لیبیاییشان تقسیم کرده اند.تنها ملت لیبی می توانند درباره کشورشان تصمیم بگیرند .
کفی همچنین دراین باره که آیا عربستان سعودی بن علی و همسرش را به تونس تحویل می دهد؟ اظهار داشت : آرزوی هر تونسی این است که عدالت در کشور برقرار شده و خانواده های شهدای انقلاب در صلح و آرامش زندگی کنند. ما امیدواریم که عربستان سعودی یک روز بن علی را به ما تحویل دهد و او در مقابل ملت تونس به سزای همه بلاهایی که در بیست و سه سال حکومتش بر سر ما آورده، برسد.
وی در ادامه درباره موضع ارتش تونس در برابر انقلاب لیبی گفت : ارتش تونس یک ارتش جمهوریخواه است و زمانی که رئیس جمهوری سابق از آن خواست که به سوی اعتراض کنندگان شلیک کند، این کار را نکرد. ارتش هیچ ربطی به سیاست ندارد . ملت انتخاب خود را انجام خواهد داد و ارتش هم هیچ اقدامی بر خلاف خواست مردم انجام نخواهد داد.
وزیر امور خارجه دولت انتقالی تونس با تاکید بر اینکه ملت این کشور هرگز بازگشت به گذشته را نخواهد پذیرفت، اظهار داشت : من تنها برای شش ماه در دیپلماسی تونس فعالیت می کنم و به محض اینکه یک دولت جدید تشکیل شود، از سمت خود کناره گیری کرده و به خانه خودم می روم.