یک کارشناس امور سیاسی معتقد است اقدامات اخیر رژیم مصر علیه حزب الله لبنان ، نوعی فرار به جلو در مقابل امکان بروز شورش های مردمی در مصر است.
دکتر مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه و صاحبنظر امور سیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تحولات اخیر در روابط حزب الله لبنان و دولت مصر گفت: این اختلافات دارای ریشه های تاریخی و قدیمی است و به زمان اخیر منحصر نمی شود.
وی افزود: رویکرد رژیم مصر در نزدیکی به اسرائیل و پایه گذاری مذاکرات صلح با صهیونیست ها، دولت مصر را به قطب اصلی مخالفت استراتژیک با ایده مقاومت در منطقه تبدیل کرده است و چون حزب الله لبنان، قطب اصلی مقاومت در منطقه است، بنابراین تنش و اختلاف در میان این دو قدرت منطقه ای ، طبیعی است و حتی ممکن است در مقاطع بعدی زمان، شدیدتر از وضع موجود هم بشود.
مطهرنیا خاطر نشان کرد: مصر در جریان بحران غزه ، با بستن گذرگاه رفح و مواضع شدیدا افراطی علیه فلسطینی ها و مقاومت، نشان داد که عملا متحد استراتژیک اسرائیل است، بعید نیست که مواضع اخیر علیه حزب الله لبنان، با چراغ سبز غربی ها برای منفعل کردن حزب الله در عرصه روابط خارجی صورت گرفته باشد.
وی با بیان اینکه مواضع فعلی مصر در بلند مدت، رژیم سیاسی این کشور را با بحران های جدی مواجه می کند، گفت: مبارک سعی می کند قدرت خود را با پیوندهای فرامنطقه ای با کشورهای غربی تحکیم و زمینه را برای جانشینی پسرش، آماده کند، اما این رویارویی های مستقیم در برابر مقاومت فلسطین و لبنان، عملا مشروعیت و مقبولیت حکومت مصر را نابود می کند و زمینه را برای انقلاب مردمی در این کشور مهیا می سازد.
وی افزود : اقدامات اخیر رژیم مصر، نوعی فرار به جلو در مقابل امکان بروز شورش های مردمی در این کشور است، چون دولت مصر به خوبی از عمق عصبانبت مردم این کشور از مواضع دولت آگاه است.
این کارشناس امور سیاسی اظهار داشت : پروژه ای که امروز دولت مصر آن را کلید زده است، در ادامه فشار به جنبش حماس تفسیر می شود.
مطهرنیا با بیان اینکه هرگونه اختلاف در کشورهای عربی در منطقه، به نفع رژیم صهیونیستی تمام می شود گفت : در این صورت رژیم صهیونیستی می تواند این تصویر را به جهان ارائه کند که در بین اعراب، اختلافات شدیدی در خصوص آرمان فلسطین وجود دارد.
مهر