خبرگزاري فارس: نماينده جنبش جوانان انقلاب 25 ژانويه تاكيد كرد، مصر در آستانه مرحله جديدي قرار دارد و رابطه قاهره با جمهوري اسلامي ايران به روند طبيعي خود بازخواهد گشت.
"ابراهيم الديراوي " مدير مركز مطالعات فلسطيني در قاهره و نماينده جوانان انقلاب 25 ژانويه در گفتوگو با خبرگزاري فارس در قاهره درباره انقلاب مصر و آينده مناسبت آن با تهران تاكيد كرد، مصر در آستانه مرحله جديدي قرار دارد كه مهمترين اصل حاكم بر آن بهبود روابط با كشورهاي منطقه از جمله ايران و تركيه است.
ديراوي همچنين پيشنهاد ائتلاف سه جانبه متشكل از ايران، مصر و تركيه براي مقابله با طرحهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي در منطقه را مطرح كرد و گفت: ايران و تركيه در كنار مصر مثلث قدرتمندي تشكيل ميدهند كه موجب اعتلاي امت اسلامي و مقابله با طرح آمريكايي-صهيونيستي در منطقه ميشود و اين بدون شك به قضيه فلسطين خدمت خواهد كرد.
وي با بيان اينكه سرنوشت تمام رژيمهاي سركوبگر عربي و حامي رژيم صهيونيستي و آمريكا "نابودي و زوال " است، گفت: سركوب انقلابهاي مردمي مانند انقلاب بحرين راهي نيست كه رژيمهاي عربي بتوانند خود را از موج انقلابهاي مردمي نجات دهند بلكه اين اقدامات تنها براي مدتي كوتاه ميتواند، سقوط آنها را به تعويق اندازد.
آنچه در ذيل ميآيد، مشروح اين مصاحبه است:
فارس: شما از همان ابتدا در بطن جريانات انقلاب بوديد، هم اكنون نيز هستيد، ارزيابي شما از انقلاب مصر پس از گذشت چند ماه چيست؟
الديراوي: در ابتدا بايد تاكيد كنم، انقلاب مصر انقلابي پاك و منزه است كه بسان آن در هيچ جاي جهان رخ نداده است اما درباره دستاوردهايش بايد گفت در آستانه تحقق آنها در تمام سطوح است، از جمله اينكه ما موفق شديم ديدگاه انقلاب را تحميل كنيم و از بطن ميدان التحرير دولت عصام شرف را روي كار آورديم؛ همانگونه كه توانستيم به مرحله سياهي كه دستگاههاي امنيتي رژيم مبارك آن را بر مردم تحميل كرده بودند، پايان دهيم. ما ميتوانيم امنيت و ثبات را در كشور برقرار كنيم، اگرچه برخي مواقع اين امنيت توسط برخي توطئهها كه بازماندگان رژيم سابق آن را تدارك ميبينند، كمرنگ ميشود؛ همچنين ما ميتوانيم با بازگرداندن عظمت و شكوه گذشته به دولت و كشور، مصر جديدي بنا كنيم و در اين ميان بر رابطه با كشورهاي همجوار خود تاكيد ويژه خواهيم داشت.
فارس: درباره ديدار خود از نوار غزه بگوييد، آيا با موضع جوانان انقلاب در حمايت از ساكنان تحت محاصره نوار غزه ارتباط پيدا ميكند؟
الديراوي: بله در واقع حامل پيام اسماعيل هنيه، نخست وزير دولت حماس و حمايت مردم فلسطين از انقلاب مصر و مردم مصر هستم و به آنها نيز اين پيام را دادم كه مصريها هيچگاه از ساكنان نوار غزه چشمپوشي نخواهند كرد و با جان و دل همراه آنها هستند و از آنها حمايت خواهند كرد . ملت ما خواهان حمايت از قضيه فلسطيني در تمام سطوح ملي، مردمي و حتي سياسي است.
فارس: پس از انقلاب مصر شاهد بوديم كه بسياري از شخصيتها و هيئتهاي مصري بر بهبود روابط با كشورهاي منطقه از جمله جمهوري اسلامي ايران تاكيد داشتند، ارزيابي شما درباره اين اعلام مواضع چيست؟
الديراوي: بله شاهد اين موضعگيريها بودم كه از ديد من قابل تقدير است، واقعيت امر اين است كه طي سه دهه گذشته رژيم سابق تلاش كرد، آينده و سرنوشت كشور را بدست كشورهاي غربي به رهبري آمريكا بسپارد و اين موضوع ضربه بزرگي به جايگاه تاريخي مصر وارد كرد. اما امروز كه ما در بطن انقلاب قرار داريم و انقلاب مصر را رقم زديم بايد بر جايگاه اسلام در كشور خود تاكيد كنيم و دوباره به آغوش جهان اسلام بازگرديم و در اين خصوص روابط خود با جمهوري اسلامي و تركيه را به روال عادي خود بازگردانده و آن را تقويت كنيم. چرا كه ايران و تركيه در كنار مصر مثلث قدرتمندي تشكيل ميدهند كه موجب اعتلاي امت اسلامي و مقابله با طرح آمريكايي-صهيونيستي در منطقه ميشود و اين بيشك به قضيه فلسطيني خدمت خواهد كرد.
فارس: به عنوان اين كه از يكسو مدير يك مركز پژوهشي و تحقيقاتي هستيد و از سوي ديگر از جمله كساني بشمار ميآييد كه با انقلاب مصر همراه بودهايد، ارزيابي شما از ناديده گرفتن انقلاب مردمي بحرين توسط غربي ها و برخي از رژيمهاي عربي چيست؟
الديراوي: با اطمينان ميگويم كه بهار انقلابهاي عربي متوقف نخواهد شد و سراسر منطقه را دير يا زود فراخواهد گرفت و موجب سرنگوني رژيمهاي فاسدي خواهد شد كه در برابر خواست و اراده ملتهاي خود مقاومت ميكنند؛ به اعتقاد من موج انقلاب از تونس آغاز شد و سپس مصر، يمن و ليبي را فراگرفت تا اين كه به بحرين رسيد و اين طاغوتها بايد كه دست خود را از گلوي ملتهايشان كه سالهاست آن را ميفشارند، بردارند و به غارت و چپاول ثروتهاي كشورهايشان پايان دهند، چراكه دوره و زمانه تغيير كرده و از اين پس جايي براي ظالمان و ستمگران نيست.