واحد مرکزی خبر / اعتراض های روز جمعه مصر - بزرگترین تظاهرات از زمان سرنگونی حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور - تاکیدی بر این نگرانی های فزاینده بود که دستاوردهای اولیه انقلاب در زمان تصدی شورای انتقالی نظامی از دست برود. روزنامه لس انجلس تایمز در تحلیلی به قلم جفری فلیشمن نوشت ..
دهها هزار مصری روز جمعه با برپایی تظاهرات در سراسر کشور خواستار برقراری اصلاحات سیاسی و برگزاری سریع تر محاکمه مقامات پیشین دولتی و پلیس شدند که در زمان انقلاب این کشور در کشتار صدها تظاهر کننده دست داشته اند. مردم مصر خواستار تدوین قانون اساسی جدید ، برگزاری انتخابات پارلمانی و نیز محاکمه حسنی مبارک در ماه اینده هستند . در پوسترهایی که در سراسر میدان تحریر قاهره نصب شده بود ، تصویر حسنی مبارک در حالی که طناب دار به دور گردن داشت دیده می شد. خوشحالی ناشی از استعفای مبارک در یازده فوریه جای خود را به بی اعتمادی و اتهام زنی داده است .
بسیاری از مصری ها که از تظاهرات و درگیری ها خسته شده اند به دنبال برقراری ثبات و ارامش هستند.
در عین حال فعالان و رهبران مخالفان می گویند ارتش و دولت موقت تنها زمانی به درخواست ها پاسخ می دهند که جمعیت به خیابان ها بیایند و با پلیس ضد شورش درگیر شوند. دادگاه های افسران پلیس و مقامات مبارک از جمله حبیب عدلی وزیر پیشین کشور که در خصوص کشته شدن مخالفان متهم شده است به تعویق افتاد و این موضوع در هفته های اخیر موجب افزایش خشم مردم شده است. برخی افسران پلیس به قید ضمانت ازاد شده اند و فقط یک پلیس در خصوص ارتکاب قتل مجرم شناخته شد .
این افسر پلیس نیز هنوز دستگیر نشده و به طور غیابی به اعدام محکوم شده است. شورای نظامی مصر بارها برای ارام ساختن معترضان اقدام کرده است .
دولت یک روز پیش از برگزاری این تظاهرات در اقدامی که عمدتا تلاشی برای ارام ساختن تظاهرات روز جمعه تلقی می شد اعلام کرد بیست و پنج نفر از مقامات پیشین حزب حاکم و نزدیکان حسنی مبارک در خصوص کشتارهای دوم فوریه محاکمه خواهند شد. در عین حال اعلام این خبر نیز نتوانست مانع از حضور تظاهر کنندگان در میدان تحریر شود که چادر ، بلند گو و جا نماز همراه خود داشتند. پیش بینی می شود عزم ارتش و معترضان مصر در روزهای اینده محک بخورد.
فعالان می گویند همچنان در میدان تحریر چادر می زنند تا زمانی که متقاعد شوند دولت در جهت برقراری اصلاحات حرکت می کند. این اقدام موجب تحریک ارتش می شود که به عنوان نماد اینکه ناارامی ها پایان یافته عمدتا میدان تحریر را ارام نگه داشته است.
در عین حال بیش از یک هزار نفر ماه گذشته در درگیری ها زخمی شدند. درگیری ها زمانی روی داد که نیروهای امنیتی جمعیتی را که تلاش داشتند میدان تحریر را تصرف کنند به سرعت عقب راندند.