فردی كه میخواهد به حفظ قرآن كريم بپردازد، علاوه بر داشتن نيت «قربة الی الله» بايد از دو ويژگی اخلاص و صبر نيز در طول پيمودن اين مسير مقدس برخوردار باشد.
«عبدالواحد محمد يوسف»، حافظ قرآن 23 ساله اهل كنيا و دانشجوی رشته زبان عربی كه در بيست و هشتمين مسابقات بينالمللی قرآن كريم ايران حضور داشت، درگفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: هدف از حفظ قرآن كريم، حفظ آيات و قرائت آنها نيست؛ بلكه هدف در خاطر داشتن كلام الهی در همه لحظات زندگی برای نزديكی به خداوند متعال است و اين امر جز با آگاهی كامل از معنای قرآن و تدبر در آن حاصل نمیشود؛ لذا حفظ قرآن بدون تدبر و توجه به معانی عميق آن، عمل چندان ارزشمندی نيست.
وی افزود: فردی كه میخواهد به حفظ قرآن كريم بپردازد، علاوه بر داشتن نيت «قربة الی الله» بايد از دو ويژگی اخلاص و صبر نيز در طول پيمودن اين مسير مقدس برخوردار باشد؛ اخلاص به آن معنی كه قرآن را نه به عنوان يك هدف، بلكه به عنوان يك مسير برای رسيدن به خدا حفظ كند و در اين راه بايد صبور باشد؛ زيرا به خاطر سپردن كلام الهی در مدتی كوتاه امكانپذير نيست و سالها بايد وقت صرف كند تا بتواند كل قرآن كريم را به گنجينه خاطر بسپارد.
اين حافظ كنيايی گفت: من حفظ قرآن را از سال 2001 در مركز حفظ قرآن «مجلس المعارف الاسلامی» كنيا آغاز كردم و 2 سال طول كشيد تا حافظ كل قرآن شدم، در سال 2003 پس از اتمام حفظ قرآن كريم، يادگيری زبان عربی را آغاز كردم.
وی ادامه داد: با توجه به حمايت دولت كنيا از مراكز و فعاليتهای قرآنی، نهادهای قرآنی متعددی در كنيا وجود دارند كه علاوه بر آموزش قرآن به فعاليتهای قرآنی مختلف میپردازند.
محمد يوسف گفت: مجلس معارف اسلامی، مركز اسلامی «توحيد»، مركز «مدينه منوره»، مركز «صالحين»، مركز «علی بن ابيطالب(ع)» و كالج «شيخ سراج» و مركز توحيد اسلامی از جمله مراكز فعال قرآنی كنيا هستند كه بيش از 3000 قرآنآموز دارند.
عبدالواحد محمد يوسف كه پيشتر در سال 2006 در مسابقات بينالمللی قرآن عربستان شركت كرده و در اين مسابقات مقام هفتم رشته حفظ را به دست آورده است، گفت: برای اولين بار است كه در مسابقات بينالمللی قرآن ايران شركت میكنم و سطح اين مسابقات را نسبت به مسابقات كشورهای ديگر بسيار بالا میبينم.
وی در مورد مسابقات قرآن كنيا گفت: در كشور كنيا مسابقات بينالمللی و ملی قرآن برگزار نمیشود و فقط مراكز قرآنی به برگزاری مسابقات قرآن در سطح استانی و منطقهای میپردازند.
اين حافظ كنيايی در پايان از همه جوانان مسلمان خواست تا با برنامهريزی، ضمن آشنايی با زبان عربی، قرآن كريم را حفظ كنند؛ زيرا به خاطر سپردن قرآن كريم و حفظ آن در گنجينه ذهن مستلزم تفكر دائمی در آيات قرآن است كه اين امر اگر با خلوص نيت انجام شود؛ موجب دگرگونی زندگی فرد و برقراری ارتباطی عميق با پروردگار متعال میشود.