واحد مرکزی خبر / جنوب سودان برای اولین بار پرچم استقلال خود را برافراشت و هزاران نفر از مردم این جمهوری تازه تاسیس برای جشن و پایکوبی در جوبا پایتخت جمهوری جنوب سودان حضور یافتند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، در مراسمی که به منظور جشن استقلال جنوب سودان برپا شده بود رئیس پارلمان این کشور بیانیه استقلال را خواند و سالوا کر به عنوان اولین رئیس جمهوری این کشور سوگند یاد کرد.سالوا کر وعده داد اتحاد در بین مردم جنوب سودان را افزایش خواهد داد و یکپارچگی و شان آنها را حفظ خواهد کرد. سالوا کر گفت : من به قوانین جمهوری کشور جنوب سودان پایبند هستم و وظیفه خود را به خوبی برای تضمین پیشرفت و آسایش مردم انجام میدهم. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در مراسم امروز جوبا عنوان داشت : امیدوارم ملت جنوب سودان آیندهی خوبی پیش رو داشته باشند.
این کشور اکنون به عنوان بخشی از جامعه بینالمللی و کشورهای آفریقایی به شمار میآید.
تشکیل این کشور جدید پایان درگیریهای طولانی در سودان را به دنبال دارد. وی افزود: ما امروز فصل جدیدی را آغاز میکنیم.
ملت جنوب سودان به حقوق و آزادی خود دست یافت.
آنها تصمیمهای مهمی اتخاذ کردند؛ البته چالشهای بسیار مهمی نیز پیش رو دارند. بان کی مون گفت : نباید توانمندیهای کشور جنوب سودان و ملت آن را نادیده گرفت.
این کشور باید با همسایگان خود و جامعه بین المللی رابطه داشته باشد.
جنوب و شمال سودان روابط اقتصادی و فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند. وی افزود: صدای ساکنان مناطق ابیی و کردفان نیز باید شنیده شود.
ما از شما در روندی که آغاز کردهایم حمایت میکنیم. ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس در سخنانی در شهر جوبا؛ استقلال سودان جنوبی را تبریک گفت و افزود: باعث افتخار من است که امروز دولت انگلیس را در مراسم استقلال جنوب سودان نمایندگی می کنم.انگلیس با تمام وجود از پیوستن جنوب سودان به عنوان یک کشور مستقل به جامعه بین المللی حمایت می کند.
وزیر خارجه انگلیس اظهار داشت : ما همچنین از اینکه جزو اولین کشورهایی بودیم که استقلال سودان جنوبی را به رسمیت شناختیم احساس غرور می کنیم.
دولت انگلیس در کنار مردم سودان جنوبی برای رسیدن به ثبات و رفاه ایستاده است.ما از رهبران جمهوری سودان و جمهوری جنوب سودان می خواهیم تا به تعهدات خود برای ادامه مذاکرات که برای برقراری صلح و ثبات پایدار در منطقه حیاتی است،همچنان پایبند باشند.
سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز در این مراسم گفت: آمریکا در صورتی که کشور جنوب سودان حامی حقوق بشر، آزادی اقتصادی و دموکراسی باشد، از آن حمایت میکند. وی افزود: دولتهای شمال و جنوب سودان باید با همکاری یکدیگر اختلافات را حل و فصل کنند.
چالشهای زیادی پیش روی کشور جدید جنوب سودان است. بنابراین گزارش، در سال های هزار و نهصد و هشتاد و سه تا سال دو هزار پنج تخمین زده می شود که در حدود دو میلیون نفر در نارامی های سودان کشته شدند.
سر انجام در سال دو هزار و پنج میلادی توافق صلحی امضاء شد.جمهوری جنوب سودان صد و نود وسومین کشور سازمان ملل و پنجاه و چهارمین کشور آفریقایی خواهد بود. جنوب سودان در حالی از شمال جدا شد و استقلال یافت که مشکلات فراوانی در دو طرف مرز این دو کشور وجود دارد.
در هفته های اخیر در منطقه نفت خیز ابیه درگیریی های رخ داده است.
در جنوب کوردوفان منطقه ای که در قلمروی جنوب سودان نیست اما طرفداران و وفاداران زیادی به جنوب دارد هم اخیرا درگیری هایی رخ داده است. به طور کلی در مرز دو هزار و صد کیلیومتری شمال جنوب پنج منطقه مورد اختلاف وجود دارد که به صورت غیر قانونی توسط ارتش شمال و جنوب اشغال شده است.
اگرچه جنوب سودان با اقتصادی ضعیف و بدون ساختار کنترل هفتاد و پنج درصد منابع نفتی کشور پیشین و یکپارچه سودان را داشت اما هیچ پالایشگاهی ندارد و نفتش برای فروش باید از طریق خط لوله های شمال سودان به بازار برسد.