واحد مرکزی خبر / خبرگزاری رویترز امروز یکشنبه در گزارشی از شهر بنغازی لیبی نوشت: مشکلات مردم لیبی در شرق این کشور با طولانی شدن جنگ در آینده ای نزدیک حل نخواهد شد و سالها زمان می برد تا اوضاع در شرق لیبی به حال عادی برگردد.
این خبرگزاری با اشاره به وضع بد معیشتی یک سرباز سابق در نیروهای معمر قذافی به نقل از این سرباز سابق قذافی که محمد ابراهیم نام دارد نوشت : وضع وی همانند وضع بسیاری از افراد ساکن شرق لیبی است که به کنترل مخالفان قذافی در آمده است. بسیاری معتقدند سرنگونی قذافی به حل فوری بسیاری از مشکلات در شرق لیبی منجر خواهد شد که از بیکاری و خدمات اجتماعی و زیرساختی نامناسب رنج می برند.
با وارد شدن جنگ به پنجمین ماه خود و خودداری قذافی از نشان دادن هرگونه علامتی مبنی بر کناره گیری از قدرت به نظر می رسد راهکار سریعی وجود نخواهد داشت .
مشکلات قدیمی دوره قذافی با موجی از مشکلات جدید باعث بدتر شدن اوضاع شده و همین رهبران مخالفان را در بنغازی که از مشکلات مالی رنج می برد سردرگم کرده است.
گرانی مواد غذایی و قطعی مکرر قطع برق به علت کاهش سوخت نیروگاهها به تضعیف تدریجی اعتماد مردم منجر شده است . مدارس نیز همچنان بسته است و مردم در شرق لیبی که آکنده از سلاح و مین است احساس می کنند آینده روشنی وجود ندارد.
با توجه به این وضع ، زباله ها در خیابانها پراکنده شده است و بوی بد فاضلاب به مشام می رسد.
آثار درگیریهای سابق در بسیاری از خانه ها دیده می شود . لیبی همواره به واردات مواد غذایی متکی بوده اما کاهش سریع ارزش پول این کشور باعث شده است قیمتها بالا برود . هر دینار لیبی هم اکنون یک دلار و هشتاد سنت در بازار آزاد داد و ستد می شود، در حالی که پیش از جنگ یک دلار و بیست و پنج سنت بود. با ادامه کشته شدن شمار زیادی یا رفتن افراد به جبهه جنگ ، بسیاری از خانواده ها از اوضاع روانی بدی رنج می برند و گورهای جمعی نیز به صورت منظم در شرق لیبی پیدا می شود . بسیاری در مناطق غربی تحت کنترل دولت محاصره شده اند و نمی توانند به خانواده ها یشان در شرق لیبی برسند .
شهر هفتصد هزار نفری بنغازی که قیام علیه قذافی در فوریه گذشته از این شهر آغاز شد برای تامین نیازهای شهروندانش با مشکل مواجه است و برای پرداخت حقوق و تامین مالی عملیات نظامی در چندین جبهه کاملا به کمکهای خارجی وابسته است.
این شهر ساحلی از دو شب پیش پس از قطع شدن برق به تاریکی فرو رفته است . مسئولان مخالفان معتقدند سرنگونی قذافی به تنهایی یک راهکار سریع نخواهد بود و بازگرداندن اوضاع به حال عادی به سالها زمان و کار طاقت فرسا نیاز دارد. لیبی یکی از صادر کنندگان بزرگ نفت در سازمان کشورهای صادره کننده نفت ( اوپک ) است اما اکنون به علت خسارات وارده به تاسیسات نفتی نفت تولید نمی کند .
مخالفان در شرق برای پرداخت حقوق کارمندان دولتی با مشکل مواجهند و این در کشوری که بخش زیادی از جامعه به علت دهها سال حکومت متمرکز قذافی به حقوق دولتی وابسته اند مشکل بزرگی است .
مازن رمضان مسئول برجسته مالی و نفتی مخالفان گفت ما در جنگ هستیم و احتمال می دهیم مردم قربانی شوند ما هرآنچه در توان داریم انجام می دهیم.
بسیاری ، شخص قذافی را مسئول مشکلاتشان می دانند و از شورای ملی انتقالی که اکنون بر لیبی از مرزهای مصر تا شهر اجدابیا حکومت می کند کینه ای به دل ندارند .
شماری از مردم در شرق لیبی از فرصت طلبی طرفداران قذافی معروف به ستون پنجم و در صورت ادامه منازعه، از بی قانونی ابراز نگرانی می کنند.