خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : مردم مصر خواهان محاکمه فوری بازماندگان رژیم سابق، لغو معاهده کمپ دیوید و قرار گرفتن مصر در خط مقدم جبهه پایداری هستند، در حالی که حاکمان نظامی هنوز به وعده های خود عمل نکرده اند.
انقلابیون مصری تاکید کرده اند بیانیه اخیر عصام شرف نخست وزیر موقت مصر کافی نیست و تنها به 30 درصد از مطالبات انقلاب پاسخ داده است.
به گفته احمد ماهر هماهنگ کننده جنبش ششم آوریل، سخنان عصام شرف وعده هایی بیش نیست، چون هیچ جدول زمان بندی مشخص برای اجرای این تصمیمات وجود ندارد.
انقلابیون می گویند عصام شرف در سخنان خود به مطالبات مهم مردم از جمله پاکسازی وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی از فاسدان و بازماندگان رژیم سابق و اصلاح دستمزدها و بحران قضایی و علنی برگزار کردن محاکمه بازماندگان رژیم سابق اشاره نکرده است.
انقلابیون مصری با بیان اینکه عصام شرف به وعده های خود عمل نکرده است، تاکید کرده اند تمام مطالباتی که مردم به خاطر آنها انقلاب کرده اند، مشروع است و در فوریه گذشته علنا اعلام شد.
جوانان ائتلاف 25 ژانویه مصر بر ادامه اعتراضات و تحصن خود در میدان التحریر تا بر آورده شدن تمام مطالبات مشروع مردم تاکید کرده اند.
انقلاب مصر در آغاز راه
"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل جهان عرب درباره تحولات مصر به مهر می گوید : انقلاب مصر در واقع نوزاد نارسی است که آمریکا و اروپا در تولد زودهنگام این نوزاد نقش نداشته اند.از آغاز خیزش مردم مصر، آمریکا و اروپا تلاش کردند تا حسنی مبارک دیکتاتور سابق مصر را در راس قدرت حفظ کنند.
اما ادامه اعتراضات جوانان در میدان التحریر قاهره، قدرتهای فرامنطقه ای را به اجرای فاز دوم تغییر قدرت در مصر ناچار کرد.
در این مرحله اخراج حسنی مبارک از راس نظام و تشکیل یک شورای نظامی با سیاستهای سابق در دستورکار قدرتهای غربی قرار گرفت.
شورای نظامی که از ژنرالهای بلند پایه ارتش مصر تشکیل می شود در نخستین واکنش سیاسی اعلام کرد که به توافقنامه های امضا شده میان رژیم حسنی مبارک و تل آویو پایبند خواهد بود.
پایبندی شورای نظامی به معاهده های سازش به مفهوم ادامه سیاستهای سازشکارانه حسنی مبارک است و این امر با رویکردها و ادبیات سیاسی انقلاب جوانان مصر تفاوت زیادی دارد.
تحرکات اخیر آمریکا برای مهار قیام مردم مصر نشان می دهد که این کشور تنها در راستای تامین امنیت رژیم صهیونیستی گام بر می دارد و با هر حرکتی که امنیت این رژیم را در مخاطره قرار می دهد، مخالفت می کند.
در طول ماه های اخیر، مسئولان سیاست خارجی مصر متناسب با خواسته های سیاسی جوانان مصری گام بر نداشتند، زیرا تاثیرگذاری آمریکا و عربستان بر سیاست خارجی مصر کاملا روشن است.
به گفته این کارشناس، عربستان سعودی در برابر موج فشار مردمی بر دولت مصر برای برقراری رابطه با جمهوری اسلامی واکنش تندی از خود نشان داده است.
رژیم عربستان که اساسا با حرکت مردم مصر مخالف است، اخیرا به دولت مصر پیشنهاد کرده در برابر دریافت مبلغ چهار میلیارد دلار کمک مالی از برقراری رابطه سیاسی با ایران خودداری کند.
با توجه به اینکه مصر اکنون در مرحله گذار قرار دارد، بنابراین به نظر می رسد که دولت آینده مصر سیاستهای جدیدی را باز تعریف خواهد کرد.
این سیاستها با خواست و اراده جوانان انقلابی مصر همسویی داشته باشد، زیرا مردم انقلابی مصر با همگرایی این کشور با سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی به شدت مخالفند.
یکی از موارد نارضایتی مردم مصر، معاهده سازش کمپ دیوید است که مصر را به نگهبان مرزهای فلسطین اشغالی تبدیل کرده است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان گفت : مردم مصر خواهان لغو معاهده کمپ دیوید و قرار گرفتن مصر در خط مقدم جبهه پایداری هستند که قطعا رئیس جمهوری آینده مصر باید در سیاستهای این کشور تجدید نظر کند.