هفته نامهٔ آمریکایی "تایم"، انقلاب 25 ژانویه ملت مصر بر ضد دیکتاتور سابق این کشور و بزرگترین هم پیمان آمریکا و اسرائیل در منطقه و همچنین انقلاب بزرگ ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) را جزء 10 انقلاب بزرگ 400 سال اخیر دنیا معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) این مجله آمریکایی در سلسله انقلابهای چهار صد ساله اخیر و به ترتیب زمان وقوع، انقلاب چای حزب بوستون در سال 1773، انقلاب بزرگ فرانسه در سال 1789، راهپیمایی های مردم هند معروف به "نمک" به رهبری گاندی در سال 1930 و انقلاب ملت بزرگ ایران بر ضد نظام شاهنشاهی در سال 1979 به رهبری امام خمینی(ه) و در نهایت انقلاب اخیر ملت مصر را جزء بزرگترین و اثر بخش ترین انقلابها بر حوادث و تاریخ جهان برشمرده است.
این مجله آمریکایی، روزنامه معروف الاهرام مصر، دیکتاتوری بیش از 30 ساله حسنی مبارک، تظاهرات میلیونی مردم علیرغم به کارگیری خشن ترین روشها از سوی پلیس برای متفرق کردن آنها، پوشش گسترده رسانه ای از سوی رسانه های مختلف جهان در طول مدت تظاهرات میلیونی ملت مصر تا سرنگونی مبارک، اصرار آنها بر کنار رفتن مبارک و حزب حاکم و عدم قبول هیچ کدام از گزینه های پیشنهادی از سوی مبارک برای ماندن در راس قدرت را از مهمترین عوامل انتخاب این انقلاب در این لیست معرفی کرده است.
در این راستا، نیویورک تایمز چاپ آمریکا نیز در گزارشی در مورد رو به افول نهادن قدرت و جایگاه آمریکا در منطقه خاورمیانه پس از انقلاب بزرگ ملت مصر و سرنگونی بزرگترین همپیمان این کشور و رژیم صهیونیستی در منطقه نوشته است که ستاره آمریکا در منطقه پس از فزوغ آفتاب بهار عربی در منطقه و سرنگون شدن نظامهای طرفدار آمریکا، در شرایط کنونی افول کرده است.
"رای تاکه" عضو برجسته در شورای روابط خارجی آمریکا نیز در مقاله دیروز خود در این روزنامه آمریکایی نوشته است که دوران جدید بدون آمریکا در خاورمیانه هم اکنون شروع شده است، و احتمال اینکه آمریکا بتواند جایگاهی برای خود در انقلابهای جدید منطقه مانند عراق و مصر بدست آورد، بسیار پایین است.
این سیاستمدار برجسته آمریکایی به مسئله دموکراسی و مصالح ملی ملتهای منطقه اشاره کرده و اذعان می کند که این دو عنصر باعث می شوند که رهبران جدید این انقلابها منافع ملی خودشان را در اولویت قرار دهند و نه منافع و خواسته های کشور آمریکا.
وی در پایان دلیل این اعتقاد خود را نزدیکی روابط دو کشور مصر و ایران پس از سرنگونی مبارک، بکار آمدن نظام جدید در مصر و همچنین مخالفت مسئولان نظام جدید مصر با خواسته و هشدارهای آمریکایی ها در خصوص نزدیکی با ایران و اظهارات شان در مورد نزدیکی برقراری روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران برشمرده است.