ایرنا- جواناني كه به اميد ايجاد تغيير در مصر دست به انقلاب زدند و به سي سال حكومت خودكامه 'حسني مبارك' پايان دادند، امروز با اين واقعيت مواجه اند كه گرچه ديگر از رژيم مبارك خبري نيست اما وابستگان به حزب حاكم پيشين هنوز بر سر كارند و به شدت با تغيير مخالفند.
خبرگزاري آسوشيتدپرس در تحليل روز دوشنبه خود به نقل از 'محمد مجدي' فعال مصري ساكن 'مئه عقبه' قاهره مي نويسد 'رژيم، فقط مبارك و وزيرانش نبود. هنوز هزاران نفر هستند كه دستي در كاسه دارند.'
'مئه عقبه' شهري در قاهره بزرگ است كه فعالان مصري سعي كردند در آن نشان دهند كه تغيير شدني است. آن ها به كوچه هاي تاريك محله هاي آن برق رساندند و لوله هاي گاز را به آن جا آوردند و خلاصه تلاش كردند كارهايي را به ثمر رسانند كه رژيم مبارك سال ها تنها قولش را داده بود.
اما نامه هاي تهديد آميز شروع شد و مقام مسئولي را كه كاغذ هاي انتقال گاز را امضا كرده بود به جاي ديگري فرستادند.
فعالان مصري رو در رو با مقام هاي محلي قدرتمندي قرار گرفته بودند كه خود از اعضاي حزب حاكم پيشين به شمار مي رفتند.
رژيم مبارك پنج ماه قبل ساقط شد. با كنار رفتن او از قدرت چهره هاي عاليرتبه حكومتش هم كنار رفتند.
اما شوراي نظامي و ژنرال هايي كه امروز بر مصر حكومت مي كنند در برابر تلاش بازماندگان رژيم مبارك و اعضاي سابق حزب حاكم براي به دست گرفتن اركان حكومتي، از مناصب عالي دولتي گرفته تا اداره شهرها و محله ها، يا كاري نكرده اند و يا بسيار كند عمل مي كنند.
اين است كه مي بينيم در كنار خشم عمومي از محقق نشدن تغيير واقعي، آتش اختلاف بين پس مانده هاي رژيم گذشته و فعالان جوياي تغيير روز به روز شعله ور تر مي شود.
در زمان سردمداري رژيم مبارك در ظاهر بيش از 1700 شورا در سراسر كشور تشكيل شدند. اين شورا ها 50 هزار عضو ظاهري داشتند كه هركدام به نمايندگي محله خود در اين شورا ها حضور داشتند. ولي سواي ظاهر امر، اين افراد هركدام به صورت چرخ دنده اي براي به كار انداختن ماشين فساد و حاكميت حزب دموكرات ملي مبارك عمل مي كردند.
حال همين آدمها باز بر مسند قدرت نشسته اند تا تداوم رژيم مبارك را تضمين كنند.
و باز پول و قدرت همين آدم هاي صاحب نفوذ است كه تعيين مي كند مردم به چه كسي راي بدهند يا ازاذل و اوباش كدام مخالف ها را سركوب كنند.
'هبه غانم' از فعالان كميته مردمي مئه عقبه در اين باره مي گويد: 'آن ها پول زيادي دارند كه بين مردم پخش مي كنند. آن ها با خانواده هاي سرشناس در ارتباطند.'
او مي گويد: 'برخي از آن ها كه مي خواهند نماينده مجلس شوند كار قرباني كردن گاو و تقسيم گوشت آن را بين مردم محلات آغاز كرده اند.'
اين شيوه اي معمول براي جمع كردن راي است.
اما داستان به همين جا ختم نمي شود. چرا كه در صحنه سياست ملي مصر نيز هنوز كساني ديده مي شوند كه زماني با مبارك بوده اند و حالا به پيروزي در انتخابات كشور در ماه سپتامبر (شهريور) چشم دوخته اند.