واحد مرکزی خبر / موضع فرانسه در رابطه با مشکل لیبی تغییر کرده است.
روزنامه اینترنتی روسی نیزاویسیمایا گازیه تا با اشاره به این که وزیردفاع فرانسه نگرانی خود را به خاطر عملیات نظامی که به ابتکار نیکلا سارکوزی رئیس جمهور این کشور در لیبی اغاز شده اعلام کرد نوشت با این وجود سیف الاسلام پسر و دست راست قذافی در گفتگو با مطبوعات الجزایر اعلام کرده مقامات کشور گفتگوهای سری درمورد اتش بس اغاز کرده اند ولی این کار را با شورشیان انجام نمی دهند بلکه با دولت فرانسه مذاکره می کنند.
باید یاداورشد که عملیات نظامی که ازچهار ماه پیش علیه لیبی اغاز شده روز به روز بیشتر موجب نارضایتی مردم فرانسه می شود و دولت این کشور باید امروز گزارشی در مورد این عملیات در شورای ملی ارائه کند و سپس نمایندگان تصمیم می گیرند که ایا پاریس به مشارکت دربمباران لیبی توسط ائتلاف بین المللی ادامه دهد یا خیر.
دراین اوضاع واحوال سخنان ژرار لانگه وزیردفاع جنجال امیز شده است.
وی ضمن اعتراف به مشخص شدن نبود راه حل نظامی برای حل مناقشه تاکید کرده که به محض اغاز گفتگو بین معمر قذافی و مخالفان یعنی شورای ملی انتقالی و بازگشت نظامیان دو طرف به پادگانها عملیات نظامی غرب در لیبی متوقف خواهد شد.
آلن ژوپه وزیرخارجه فرانسه هم تاکید کرده که گفتگو بین طرفین مخاصمه تنها پس ازاتش بس واقعی ممکن است که تحت کنترل سازمان ملل برقرار شود.
باید گفت سخنان لانگه درمورد این که فرانسه امادگی بررسی گزینه ای را دارد که بر اساس آن قذافی می تواند به صورت دیگری در لیبی باقی بماند بیشترین بازتاب را داشته است.
وزارت خارجه امریکا بلافاصله درپاسخ اعلام کرده که موضع واشنگتن در رابطه با لیبی برخلاف پاریس قاطع وتغییر ناپذیر است و قذافی نمی تواند درراس قدرت باقی بماند.
درچنین شرایطی سیف الاسلام اعلام کرده خود فرانسه بوده که شورای به اصطلاح ملی انتقالی را ایجاد کرده و به همین دلیل مقامات لیبی مایلند به جای شورشیان با حامیان فرانسوی انها گفتگو کنند.
به گفته وی رئیس جمهور فرانسه به روشنی برای فرستاده لیبی شرح داده که پاریس خودش شورای شورشیان را ایجاد کرده و بدون حمایت مالی و نظامی فرانسه این شورا هرگز نمی توانست وجود داشته باشد.
سیف الاسلام تاکید کرده که فرانسه وعده داده به محض دستیابی به توافق با طرابلس مخالفان را وادار به اتش بس کند ولی به این موضوع اشاره نکرده که فرانسویها در ازای اتش بس چه شرایطی پیشنهاد کرده اند.
به عقیده وی پاریس در ازای این شرط از شورشیان حمایت می کند که دولت جدید انتقالی چند قرارداد در مورد تحویل جنگنده های رافائل و نیز همکاری با شرکت توتال با دولت فرانسه امضا کند.