خبرگزاري فارس: مصر امروز شاهد تظاهرات ميليوني خواهد بود كه در آن تظاهراتكنندگان ضمن تاكيد بر تحقق خواستههاي خود اعلام كردهاند، چارچوبي زماني براي تحقق اهداف انقلاب مشخص خواهند كرد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه مصري الاهرام، از امروز مصر وارد خطرناكترين بحران سياسي خود از زمان رقم خوردن انقلاب 25 ژانويه ميشود.
* چالشهاي جديد پيشروي انقلاب
به نظر ميرسد، اين بحران مصر را با چالشهاي جديدي مواجه خواهد ساخت كه دليل اين امر را بايد در عدم تحقق اهداف انقلاب و خواستههاي انقلابيون ملاحظه كرد.
*رد وعدههاي شرف توسط انقلابيون
در آخرين تحولات روي داده در عرصه سياسي و اجتماعي مصر شرف متعهد شد، ظرف يك هفته با انجام تعديلاتي در كابينه خود كه تغيير 11 وزير را دربرخواهد گرفت، خواستههاي انقلابيون را برآورده خواهد ساخت.
اگرچه دولت شرف پس از مشاوره با شوراي عالي نظامي وعده محاكمه سران داده اما بسياري از تشكلها و جريانهاي سياسي و انقلابي مصر اين اقدام شرف را ناكافي دانسته و در اين ميان شوراي عالي نظامي به رياست مشير الطنطاوي را مانعي برسر راه محاكمه مبارك و سران رژيمش ميدانند.
به همين دليل و پس از تظاهرات جمعه گذشته انقلابيون مصر بار ديگر در ميدان تحرير گردآمده اعلام كردهاند، تا تحقق خواستههايشان اين ميدان را ترك نخواهند كرد،
* افزوده شدن بر تعداد اعتصابكنندگان التحرير
انقلابيون اين وعدهها را رد كرده و درحالي كه آن را براي تحقق خواستههايشان ناكافي عنوان كردند، بر ادامه اعتصابها تاكيد و خواستار استعفاي شرف شدند و خبر ميرسد، هر لحظه بر تعداد تجمعكنندگان در ميدان التحرير افزوده ميشود، به غير از قاهره شهرهاي اسكندريه و سوئز نيز شاهد اعتصاب سراسري است.
* تطاهرات امروز: "سهشنبه اراده "
انقلابيون اعلام كردهاند، تظاهرات امروز را "سهشنبه اراده " نامگذاري و اعلام كردهاند، جدول زمانبندي تحقق اهداف انقلاب را مشخص خواهند كرد.
* چهارمين انفجار در خط لوله گاز
در كنار اين اعتصابات امروز شاهد وقوع چهارمين انفجار در خط لوله انتقال گاز مصر به رژيم صهيونيستي توسط افراد ناشناس بوديم كه مصر را با بحران ديگري مواجه كرد.
*بركناري 750 سرلگشر و افسر پليس
از سوي ديگر وزارت داخلي مصر به خدمت 750 سرلشگر و افسر پليس در اين وزارتخانه درحالي پايان داد كه سكوت سنگين ميان العيسوي و شرف حكمفرمايي ميكند كه حكايت از روابط شكننده اين دو دارد.
* اعتصاب نيروي پليس
اين درحالي است كه بخشي از نيروي پليس مصر در اعتراض به بركناري خود دست به اعتصاب زدند.
* آيا در مصر انقلاب دوم رقم خواهد خورد
از زمان سرنگوني حسني مبارك رئيس جمهور سابق مصر در 11 فوريه 2010 تاكنون اين كشور شاهد تغيير و تحولات عميقي بود.
سرنگوني مبارك روي كار آمدن نظاميان تحت عنوان شوراي عالي نظامي مصر به رياست المشير الطنطاوي را به دنبال داشت، درحالي كه همه ميدانند، طنطاوي از جمله ستونهاي نظام گذشته مصر و از نزديكان به مبارك بوده و درباره آن گفته شده كه طنطاوي در كنار مبارك و عمر سليمان سه ستون اصلي رژيم گذشته را تشكيل ميدادند.
به هر صورت پس از روي كار آمدن شوراي عالي نظامي نيروهاي مسلح در مصر، اين شورا اقدام به رسيدگي به امور مصر پس از انقلاب كرد و در اولين اقدام عصام شرف را در 11 جولاي مامور تشكيل دولت انتقالي در مصر كرد.
شرف از همان ابتدا قول داد در راه تحقق خواستههاي انقلابيون و تحقق اهداف انقلاب گام خواهد برداشت و تحقيق و بازجويي از حسني مبارك ، همسرش سوزان مبارك و دو پسرش جمال و علاء را آغاز كرد و دادستاني مصر را مامور بازداشت و بازجويي مقامات سابق كشور كرد.
در همان جلسه اول بازجويي گفته شد كه مبارك سكته قلبي كرده و براي مداوا به بيمارستان شرم الشيخ منتقل شد و از آن زمان تاكنون هربار كه از ادامه تحقيق و بازجويي از مبارك سخن به ميان آمده رسانهها حال وي را نامساعد اعلام كرده و همين عاملي شد تا محاكمه وي به تعويق افتد.
موضوع تعويق محاكمه فقط شامل حال مبارك نشد و اين موضوع چون ويروسي ابتدا به سوزان مبارك و سپس علاء و جمال مبارك پسران وي منتقل شد تا پس از آن ديگر مقامات رژيم مبارك نيز از آن بيبهره نمانند، اين درحالي است كه در طول اين مدت فتنههاي داخلي كه دست عوامل خارجي به خوبي در ايجاد آنها قابل ملاحظه بود و همچنين بحث برسر اين موضوع كه ابتدا انتخابات پارلماني در مصر برگزار شود يا قانون اساسي جديد تدوين گردد، مصر پس از انقلاب را با چالشهايي مواجه و انقلابيون مصر را به دو گروه تقسيم كرد.
در تمام اين مدت اعتراضات پراكندهاي توسط انقلابيون به چرايي عدم محاكمه سران سابق و حسني مبارك صورت ميگرفت كه با بيتوجهي دولت و شوراي نظامي مواجه بود تا اين كه هفته گذشته دادگاه سوئز اقدام به آزادي افسران متهم به قتل تظاهراتكنندگان طي انقلاب ژانويه كرد و همين عاملي شد تا انقلابيون و خانوادههاي شهدا در سوئز ضمن برگزاري تظاهرات نسبت به اين اقدام اعتراض و اعلام كنند تا زمان محاكمه اين متهمان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
اعتصاب انقلابيون سوئز جرقه اعتصابات و تظاهرات ديگري را در قاهره زد كه طي آن انقلابيون مصر بار ديگر با تجمع در ميدان التحرير قاهره بر خواستههاي انقلابي خود و تحقق اهدافي كه براي آن انقلاب كرده بودند و در راس آنها محاكمه سران رژيم گذشته از جمله حسني مبارك قرار داشت، بيش از تاكيد كنند.
اين درحالي است كه ديگر شهرهاي مصر نيز شاهد تظاهرات و اعتصابهاي مشابه بود و همين موضوع موجب شده تا بسياري از صاحبنظران اعتقاد داشته باشند، مصر در آستانه انقلابي ديگر است.