واحد مرکزی خبر / نخست وزیر فرانسه در پارلمان این کشور از مداخله نظامی فرانسه در لیبی دفاع کرد و تداوم آن را خواستار شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، فرانسوا فیون در جلسه پارلمان که به منظور تصمیم گیری در مورد ادامه مداخله نظامی فرانسه در لیبی برگزار شد گفت در آغاز بحران در ماه مارس در لیبی، تظاهرات مردم در طرابلس به طور وحشیانه ای سرکوب می شد، از سلاحهای سنگین بر ضد غیرنظامیان استفاده می شد و مردم از شهرهای خود آواره شده بودند.
وی گفت آمار کمیته حقیقت یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد حاکی از کشته شدن هزاران نفر در چند هفته اول این درگیری ها است. حتی یکی از پسران قذافی تهدید کرد در خیابان های بنغازی رود خون به راه می اندازد. فیون گفت زمانی که تصمیم مداخله نظامی در لیبی اتخاذ شد فرانسه تنها نبود و بیش از بیست کشور غربی و عربی و سازمان های بین المللی در نشست نوزدهم مارس پاریس شرکت کردند و برای نجات لیبی آزاد و تصویب قطعنامه بر ضد لیبی در سازمان ملل متحد به توافق رسیدند.
وی گفت بهار کشورهای عربی به ویژه انقلاب های مصر و تونس نشان داد دموکراسی در این کشورها دست یافتنی است و لیبی نباید به زمستان کشورهای عربی تبدیل شود. فیون اذعان داشت چهار هزار و چهارصد نظامی، چهل جنگنده، شش هواپیمای تدارکاتی، هشت ناو و هجده بالگرد فرانسه را به عنوان نخستین کشور همراهی کننده نیروهای ناتو و عرب در حمله نظامی به لیبی معرفی می کند.
وی تاکید کرد نخستین هدف این حمله ممانعت از به راه افتادن حمام خون در بنغازی بود که در نهایت به آن دست یافتیم.
انقلابیون لیبی در اکثر نقاط این کشور کنترل شهرها را به دست گرفته اند.
در سایر شهرها نیز راهبردهای قذافی رو به شکست است.
توان نظامی نیروهای قذافی به شدت تضعیف شده است.
حتی توان پرداخت دستمزد بسیاری از مزدوران وجود ندارد. نخست وزیر فرانسه گفت هرگز تصور نمی شد عملیات نظامی در لیبی ساده باشد و به سادگی به نتیجه برسد.
اما نیروهای انقلابی در حال پیشروی هستند.
فیون تاکید کرد مداخله نظامی در لیبی در چارچوب قطعنامه سازمان ملل متحد است و در این قطعنامه به نابودی قذافی هیچ اشاره ای نشده است و ناتو در لیبی تنها اهداف نظامی را مورد حمله قرار می دهد. وی در مورد تحویل سلاح به انقلابیون لیبی در جبل نفوسا که با انتقادات بسیار رو به رو شد گفت این اقدام نیز طبق قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه سازمان ملل صورت گرفت.
طبق این قطعنامه دولت های عضو سازمان ملل متحد برای دفاع از غیرنظامیان می توانند حتی تحریم سلاح را نقض کنند.
فیون گفت ما در لیبی با مردی رو به رو هستیم که دادگاه کیفری بین المللی وی را به جنایت ضد بشری متهم کرده است. وی گفت آتش بس کامل، بازگشت نیروهای قذافی به پادگان ها، پایان عملیات نظامی بر ضد غیرنظامیان، دسترسی به کمک های بشردوستانه و در نهایت کناره گیری قذافی از قدرت شرایط توقف فعالیت نظامی غرب در لیبی است.
وی گفت از دیدگاه فرانسه شورای ملی انتقالی تنها قدرت مشروع در لیبی محسوب می شود که مجموعی از نمایندگان سراسر لیبی است.