واحد مرکزی خبر / آمریکا روز سه شنبه در واکنشی محتاطانه به گزارش های منتشر شده درباره تماس های غیر مستقیم بین فرانسه و رژیم معمر قذافی رهبر لیبی اعلام کرد پیام های ضد و نقیضی در این خصوص وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن ، ویکتوریا نولند سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت : فکر می کنم ما چیزی را مشاهده می کنیم که برخی از شرکای غربی مان مشاهده می کنند .
وی افزود گروه های زیادی وجود دارند که ادعا می کنند نمایندگان قذافی هستند و با برخی مقامات در غرب تماس برقرار می کنند اما پیام های آنها ضد و نقیض است . آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه روز سه شنبه گفت تماس هایی با رژیم قذافی وجود داشته و وی آماده کناره گیری از قدرت پس از چهار دهه حاکمیت بر لیبی است . فرانسه که در واکنش دیپلماتیک و نظامی غرب به بحران در لیبی پیشتاز بوده است تایید کرد سرگرم مذاکرات غیر مستقیم با طرابلس به منظور پایان دادن به درگیری ها در لیبی و کناره گیری آرام قذافی از قدرت است . بغدادی المحمودی نخست وزیر لیبی گفت ما آماده مذاکرات بدون قید و شرط هستیم اما این مذاکرات باید شفاف باشد .
ما خواستار توقف بمباران لیبی هستیم تا شرایط برای آغاز مذاکرات فراهم شود زیرا با وجود بمباران لیبی ما قادر به مذاکرات نخواهیم بود . سخنگوی شورای ملی انتقالی انقلابیون لیبی در مصاحبه با فرانس پرس گفت انقلابیون تنها به یک ابتکار جدی پاسخ خواهند داد که شامل کناره گیری قذافی و پسرانش از قدرت باشد . وی افزود بشیر صالح از متحدان قذافی در تماس با مقامات فرانسه به آنها اعلام کرده قذافی آماده کناره گیری از قدرت است اما تحت نظارت بین المللی در لیبی خواهد ماند .
این در حالی است که سیف الاسلام بانفوذترین پسر قذافی چنین چیزی را تکذیب کرده است . فرانسه پیشتر تاکید کرده بود عملیات نظامی علیه لیبی تا زمان کناره گیری قذافی از قدرت ادامه خواهد داشت . آلن ژوپه تصریح کرد تماس هایی وجود داشته است اما هنوز به یک مذاکرات واقعی تبدیل نشده است .
رژیم لیبی فرستادگانی را به نقاط مختلف ازجمله ترکیه ، نیویورک و پاریس اعزام کرده است .
وی افزود ما درحال دیدار با فرستادگانی هستیم که به ما می گویند قذافی آماده رفتن است و آنها آماده مذاکرات در این باره هستند . ژوپه گفت شرایط آتش بس هنوز فراهم نشده است زیرا قذافی باید ناظران سازمان ملل متحد را بپذیرد ، نیروهایش را به پادگان ها بازگرداند و اعلام کند که درحال کنار رفتن از قدرت سیاسی و نظامی است . برخی قدرت های جهان ازجمله روسیه ، ترکیه و اکنون فرانسه تلاش کرده اند مذاکراتی را با هدف پایان دادن به بحران در لیبی آغاز کنند اما جناح قذافی هنوز تمایل چندانی به چنین مذاکراتی نشان نداده است . باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه به دمیتری مدودف همتای روس خود گفت واشنگتن از تلاش های کرملین برای پایان دادن به درگیری ها در لیبی درصورت موافقت قذافی با کناره گیری از قدرت حمایت می کند