'بلند آرينچ' معاون نخست وزير تركيه روز سه شنبه براي شركت در چهاردهمين دور نشست شوراي وزيران خارجه كشورهاي سازمان همكاري 'دي 8' كه قرار است 23 تيرماه جاري در نيجريه برگزار شود، عازم مصر شد.
به گزارش ايرنا، آرينچ كه از وي به عنوان مرد شماره دو در حزب حاكم 'عدالت و توسعه (آك ) ' ياد مي شود پيش از حركت طي سخناني در فرودگاه استانبول به خبرنگاران گفت: نشست شوراي وزيران خارجه دي 8 فرصت مهمي براي گفت و گو و تبادل نظر پيرامون توسعه همكاريهاي كشورهاي عضو در چارچوب اهداف دي 8 است.
او گفت: در چارچوب اين سفر هم چنين ديدارهاي دوجانبه اي نيز با وزراي خارجه كشورهاي عضو دي 8 خواهد داشت.
آرينچ با خاطر نشان كردن اين كه دي 8 در 22 اكتبر 1996 ميلادي با فراخوان تركيه و با عضويت ايران، پاكستان، بنگلادش، مالزي، اندونزي، مصر و نيجريه تشكيل شد و دبيرخانه دائمي آن نيز در استانبول قرار دارد، گفت: تاكنون هفت نشست سران و 13 نشست وزيران و 29 نشست كميسيون هاي مختلف در كشورهاي عضو برگزار شده است.
معاون نخست وزير تركيه با تاكيد بر اين كه آنكارا از تقويت و توسعه دي 8 حمايت قاطع دارد، افزود: انتظار مي رود در نشست شوراي وزيران خارجه دي 8 در نيجريه تصميمات مهمي اتخاذ شود.
آرينچ از طريق قاهره عازم نيجريه خواهد شد.
گروه هشت كشور مسلمان در حال توسعه، از جمله پيمانهاي منطقهاي است كه به منظور ايجاد روابط مستحكم اقتصادي بين كشورهاي در حال توسعه اسلامي و تقويت نفوذ اين كشورها در بازارهاي جهاني و برقراري گفتگو با هفت كشور صنعتي تشكيل شده است و پايهگذار آن مرحوم 'نجم الدين اربكان ' نخست وزير اسبق و اسلامگراي تركيه بود كه با سفر به 8 كشور عضو در تير 1375 زمينه تأسيس اين گروه را فراهم كرد.
تشكيل گروه دي هشت، در واقع نمايش نوعي از مديريت منطقهاي است كه اعضاي آن تلاش دارند تا با اتخاذ راهكارهاي مبتكرانه در مواجهه با چالشهاي جهاني در وضع موجود، رويكرد ثالثي و مستقلي از قدرتهاي جهاني اتخاذ كنند و از حركتهاي فردي و تكتازانه در عرصه اقتصادي كه در عرصه جهاني امروز، نه تنها پاسخگو نيست بلكه مشكلاتي را نيز براي اتخاذ كنندگان آن به دنبال دارد، خودداري نمايند.