ایرنا - شبكه 'الجزيره' قطر روز چهارشنبه اعلام كرد شهر 'موگاديشو' پايتخت سومالي كه طي سال هاي اخير به يك شهر كاملا جنگزده درآمده، اكنون به پناهگاه خيل عظيمي از آسيب ديدگان از خشكسالي و قحطي تبديل شده است.
بر اساس اين گزارش، طي 2 دهه گذشته و به دليل نبردهاي مداوم بين گروه هاي رقيب در شهر موگاديشو عده بسيار زيادي از مردم غير نظامي اين شهر با ترك خانه و كاشانه خود در ساير مناطق كشور آواره شده اند اما به دليل قحطي و خشكسالي گسترده در اين كشور، موگاديشود شاهد هجوم گسترده مردم زيان ديده و گرسنه جنوب كشور است.
كساني كه به دليل خشكسالي و قحطي، دام ها و منبع قوت و غذا و حتي چندين فرزند خود را از دست داده اند به اميد دريافت كمك هاي غذايي به موگاديشو آمده اند اما حجم اين كمك هاي بشردوستانه بسيار پايين تر از وسعت مشكلات آنان است.
در اين ميان سازمان هاي امدادي بين المللي هم مهم ترين غايب براي رسيدگي به رنج هاي اين آوارگان هستند.
تا كنون هزاران نفر از مردم جنوب سومالي براي فرار از مرگ حتمي بر اثر گرسنگي وارد شهر موگاديشو شده اند. البته آنان در پايتخت هم روزگار خوبي ندارند و تلاش هاي سازمان هاي داخلي قادر به پاسخگويي به نيازهاي آنان نيست.
سازمان هاي بين المللي هم تنها به فراخوان و هشدار نسبت به خطر وقوع فاجعه انساني قريب الوقوع اكتفا كرده اند و خود هيچ اقدامي عملي براي مقابله با قحطي در سومالي انجام نداده اند.
بي تفاوتي سازمان هاي بين المللي، صداي انتقاد مقام هاي دولتي سومالي را هم بالا برده است. آنان نقش سازمان هاي بين المللي ذيربط را 'نا اميد كننده' توصيف كرده و حتي اين سازمان ها را متهم كرده اند كه مسئول وخامت اوضاع انساني در سومالي هستند زيرا در زمان مناسب دست به هيچ اقدام جدي نزدند.
سازمان هاي بشردوست غربي معمولا منتظر مي مانند تا حادثه رخ دهد. اكنون كه تعداد قربانيان قطحي و خشكسالي از صدها تن هم فراتر رفته، مسئولان اين سازمان ها ضمن كوتاهي و كندي در ارسال كمك فقط در رسانه ها ظاهر مي شوند و سخن مي گويند.
اين در حالي است كه برخي سازمان هاي عربي و اسلامي فعال در سومالي كميته هماهنگي بين خود با دفتر كمك هاي سازمان همكاري اسلامي تشكيل دادند تا با يكپارچه شدن فعاليت ها براي نجات قحطي زدگان سومالي اقدام كنند.