خبرگزاري فارس: خشكسالي بيسابقه در سومالي و جنگ داخلي، اين كشور بحران زده را در آستانه يك بحران انساني قرار داده به طوري كه جان بيش از 10 ميليون نفر با تهديد جدي مواجه است.
به گزارش مانيتورينگ فارس، شبكه الجزيره در گزارشي از وضعيت اسفبار ميليونها نفر از مردم شاخ آفريقا كه به خاطر خشكسالي در آستانه مرگ قرار گرفتهاند، تصريح كرد كه دهها ميليون نفر در سومالي و اردوگاههاي آوارگان در كنيا در آستانه بحران انساني قرار گرفتهاند.
بنابر گزارشها منطقه شاخ آفريقا در حالي گرفتار خشكسالي بيسابقه شده كه جان نزديك به 10 ميليون نفر با تهديد جدي مواجه شده كه 2 ميليون نفر از اين افراد كودك هستند.
الجزيره تصريح كرد: بيشترين حجم اين خشكسالي در منطقه جنوب و مركز سومالي است و اين در شرايطي است كه اين كشور از سال 1991 در پي سقوط دولت دچار جنگ داخلي و آشوبي است كه گروه موسوم به الشباب از شاخه هاي القاعده مسئول شورش در اين كشور است.
بنابر گزارشها روزانه هزاران نفر از مردم سومالي براي نجات از گرسنگي به اردوگاههاي آوارگان سازمان ملل در كنيا فرار ميكنند و ساعاتها بدون آب و غذا در بيابان راه ميروند تا از مرز عبور كنند و اين در شرايطي است كه سازمانهاي بينالمللي نسبت به كمبود آب و غذا در اين اردوگاهها هشدار دادهاند.
حجم خشكسالي در سومالي به حدي است كه تقريبا حيات جانوري در اين منطقه نابوده شده، اين خشكسالي در طي 60 سال گذشته در آفريقا بي سابقه بوده است و برخي از مناطق سالهاست كه باران نديدهاند و زمينهاي كشاورزي به بيابان تبديل شدهاند.
الجزيره در گزارش از وضعيت جغرافيايي خاص سومالي وبلايايهاي طبيعي متعددي كه در اين منطقه روي ميدهد، تاكيد كرد كه در پي خشكساليها پياپي اغلب مناطق جنگلي در سومالي از بين رفته است.
اين در شرايطي است كه بلاياي طبيعي وقتي در سومالي مرگبارتر ميشوند كه دريابيم اين كشور از ابتداي دهه 90 دچار جنگ داخلي است و گروههاي سلفي تلاش ميكنند حكومت اين كشور را ساقط كنند.
بسياري از ناظران سياسي اوضاع كنوني سومالي را با افغانستان در زمان طالبان مقايسه ميكنند و عليرغم حضور نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در موگاديشو پايتخت سومالي بحران امنيتي همچنان ادامه دارد.
جنگ داخلي در سومالي پس از آن شروع شد كه مجاهدان سلفي كه با حمايت لجستيك القاعده با اشغالگران اتيوپي جنگديدند و پس از بيرون راندن اشغالگران با دولت مركزي در موگاديشو وارد جنگ شدند.
اين در شرايطي است كه به عقيده كارشناسان ممكن است آمريكا و ناتو به بهانه حفظ امنيت بين المللي سومالي را اشغال نظامي كنند، اتفاقي كه در دهه 90 روي داد و از دلايل اصلي قدرت گيري شورشيان در سومالي بوده و البته در طي دو ماه گذشته نيز سومالي بارها توسط موشكها و هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكايي هدف حمله قرار گرفته است.
بحران سياسي و امنيتي در سومالي بيش از 20 سال است و آنچه كه در پايان مي توان گفت اين است كه بحران طبيعي در سومالي كه منجر به تبديل شدن 82 درصد از خاك اين كشور به صحرا شده است در كنار بحران سياسي اين كشور وضعيت اسفباري براي ميليونها انسان فراهم كرده و جهان را در آستانه يك فاجعه انساني قرار داده است.