واحد مرکزی خبر / تونس، مصر و لیبی برای بازگرداندن ثروت هایی که حکام این کشورها در خارج ذخیره کرده اند با مشکل روبرو شده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم این مشکل ناشی از مشکلات و پیچیدگی های عملیات انتقال اموال و اماکنی است که حکام این کشورها برای قرار دادن آنها انتخاب کرده اند. ثروت زین العابدین بن علی و حسنی مبارک روسای جمهور مخلوع تونس و مصر به میلیاردها دلار می رسد.
این در حالیست که برخی از منابع ثروت معمر القذافی رهبر لیبی را یکصد و سی میلیارد دلار برآورد می کنند.
علی سعد در گزارشی که با صدای فاطمه ابراهیم پخش شد گفت: در گزارش های مطبوعات غربی آمده است پیگیری دقیق ثروت های رهبران کشورهای عربی و نیز تعیین مکان و میزان آنها کار دشواری است بخصوص که برخی از آنها ثروت خود را در کشورهای آسیایی و آفریقایی پخش کرده اند که باعث می شود این ثروت ها از پیگرد در امان بمانند.
بانک های اروپا و آمریکا از دیگر اماکنی است که حکام عرب ثروت های خود را در آنجا قرار داده اند.
گزارش مجله تایم آمریکا به نقل از کارشناسان مبارزه با فساد نشان می دهد اقتصاد کشورهای عربی که دستخوش ناآرامی شده اند به صورت سری اداره می شده است که این امر پیگیری آن را دشوار می کند.
بر اساس اسنادی که انقلابیون تونسی ارائه کرده اند زین العابدین بن علی و همسرش اقتصاد کشور را اداره می کرده اند و منازلی در پاریس و کوه های آلپ و جنوب فرانسه دارند و علاوه بر این بخشی از اموال خود را در سوئیس سپرده گذاری کرده اند.
لیبیایی ها نیز از اقدام قذافی به غارت ثروت های نفت خبر می دهند.
در همین حال گفته می شود ثروت اندوزی های حسنی مبارک از جمله علل وقوع انقلاب در این کشور بوده است.